Реклама

👨‍⚖️ Суд присяжних визнав незаконну монополію Google Play на Android після позову Epic

Čytaty latynkoju
👨‍⚖️ Суд присяжних визнав незаконну монополію Google Play на Android після позову Epic
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 👨‍⚖️ Суд присяжних визнав незаконну монополію Google Play на Android після позову Epic
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Суд присяжних у США визнав незаконною монополію Google на ринку магазинів застосунків для Android після позову Epic Games.

Як передає The Verge, розробнику Fortnite вдалося виграти справу після того, як він подав позов ще три роки тому на Apple і Google за нібито незаконну монополію на ринку магазинів застосунків.

Відзначається, що напередодні присяжні у справі Epic vs. Google винесли свій вердикт та визнали, що Google перетворила свій Google Play та сервіс Google Play Billing на незаконну монополію.

Відзначається, що після обговорення присяжні одноголосно відповіли «Так» на усі питання стосовно справи, що Google має монопольне становище на ринках дистрибуції застосунків для Android і на ринках вбудованих білінгових сервісів. Таким чином присяжні визнали, що Google здійснювала антиконкурентні дії на цих ринках, і що від такої поведінки постраждала Epic.

Зі свого боку у Google заявили, що планують подати апеляцію щодо цього вердикту присяжних та додали, що це демонструє те, «що ми жорстко конкуруємо з Apple» з її магазином застосунків та магазинами застосунків для Android.

Зі свого боку Epic Games назвала вердикт «перемогою для всіх розробників застосунків і споживачів», адже це доводить зловживання та монополію Google.

Щодо справи проти Apple, то як відзначає The Verge тут Epic загалом програла ще два роки тому, коли суд вирішив, що ця суперечка не має нічого спільного з застосунками.

Видання додає, що справа Epic vs. Google є іншою, адже вона розглядалась в контексті таємних угод про розподіл доходів між Google, виробниками смартфонів і великими розробниками ігор. Це своєю чергою мало призвести до того, що конкуруючі магазини просто б зникли. Також різниця тут полягає у тому, що все вирішували присяжні, на відміну від рішення по Apple.

Однак у The Verge також відзначають, що поки що не дуже ясно. Які саме правові наслідки з цього рішення суду присяжних випливають. Лише на початку січня обидві сторони справи зустрінуться з суддею, щоб обговорити потенційні засоби правового захисту від монополії Google.

Також раніше ми повідомляли, що Epic Games Store вже п’ять років поспіль є збитковим.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...