Реклама

😑 Колишній бос PlayStation бачить в Netflix, Amazon, Apple загрозу ігровій індустрії

Čytaty latynkoju
😑 Колишній бос PlayStation бачить в Netflix, Amazon, Apple загрозу ігровій індустрії
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 😑 Колишній бос PlayStation бачить в Netflix, Amazon, Apple загрозу ігровій індустрії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Колишній голова PlayStation Шон Лейден у своєму нещодавньому інтерв’ю для GamesIndustry назвав проблеми, які, на його думку, будуть в майбутньому викликом для індустрії відеоігор.

Він відзначив, що «зростання витрат в іграх є екзистенційною загрозою для всіх нас». Також додав, що загрозу несе в собі й входження до ринку компаній головний бізнес яких є в іншій сфері (не ендеміків). Тобто відеоігри для них будуть лише одним з джерел доходу й не більше.

Зараз ми бачимо, як усі великі гравці кажуть: «О, ігри? Це приносить мільярди доларів на рік? Я хочу отримати свій шматок!» І ось ми маємо Google, Netflix, Apple та Amazon, які хочуть отримати свій шматок і намагаються зруйнувати нашу індустрію.

Лейден вирішив також додати, що індустрії відеоігор варто ознайомитися з тим, що сталося з музичною індустрією, коли Apple «переконала всіх, що 99 центів за пісню — це хороша ідея». Не забув він і про Netflix, коли відзначив, що цей стримінг зруйнував кіноіндустрію.

Лейден також відзначив, що Sony не була ендеміком в індустрії відеоігор, коли заходила на цей ринок. Однак він вирішив відзначити особливості, які, на його думку, відрізняють ту ситуацію від нинішньої:

(Sony) достатньо знала, що розваги — це окремий звір … Тож на початкових етапах компанія була спільним підприємством між Sony Electronics та Sony Music Japan. Вони знали, що повинні принести розвагу... від самого початку. Люди, які займалися рекламою, маркетингом, зв'язками з видавцями, піаром — це все були хлопці з Sony Music — і вони переконували видавців підтримати платформу.

Він далі додає, що такий підхід дозволив PlayStation стати тим, чим вона наразі є. Тобто окремою платформою:

PlayStation знала, що ми не можемо робити те, що робили Sega та Nintendo … Ми мали бути сторонньою платформою, тому нам довелося залучити Namco, Square, EA, Activision. Саме ці хлопці з Sony Music змусили Square перенести Final Fantasy VII з Nintendo на PlayStation, що, мабуть, стало найбільшою зміною у світі.

Лейден відзначив, що хоча й PlayStation по суті була не ендеміком, проте вона зуміла принести розважальну складову, яка сприяла успіху компанії, як окремого напрямку. Тобто саме те, чого він не бачить у сьогоднішній ситуації з Amazon, Netflix, адже раніше це все вже було, коли на ринок намагались зайти MGM, Fox:

Всі вони думали: «У нас є інтелектуальна власність, є гроші в ігровому просторі, тож давайте робити ігри». Наскільки це може бути складно?», а потім всі вони зазнали краху і згоріли. А через 20 років у вас є всі ці великі технологічні фірми, у них є хмарна інфраструктура, і вони кажуть: «Давайте робити ігри. Наскільки складно це може бути?» І виявляється, що це досить складно.

Що ж в найближчі роки гадаємо ми зможемо дізнатися якою надалі буде індустрія відеоігор та як на неї вплине повноцінний вихід на ринок за словами Лейдена «не ендеміків».

Нагадаємо, що раніше Sony представила PlayStation Portal — портативну консоль для віддаленої гри

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...