Реклама

🕷 Почвари у грі Grounded

Пригодницька гра Grounded занурює гравців у непривітний світ комах, у якому людина займає геть не високу сходинку у харчовому ланцюжку
Čytaty latynkoju
🕷 Почвари у грі Grounded
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🕷 Почвари у грі Grounded
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Пригодницька гра Grounded занурює гравців у непривітний світ комах, у якому людина займає геть не високу сходинку у харчовому ланцюжку

За сюжетом пригодницької гри Grounded купка дітлахів за допомогою високотехнологічного пристрою зменшуються до розмірів комах і змушені виживати серед дрібної нечисті. Гравець може обрати собі одного з чотирьох юних шукачів пригод і самостійно чи в кооперативі з другом приборкувати дикий, непривітний світ: збирати ресурси, створювати інструменти і спорядження, будувати оселю і, звичайно, досліджувати. Інколи важко передбачити, на що можеш натрапити у гущавині трави, під стовбуром дерева чи садовим ліхтариком.

Ігровий світ Grounded густо насичений як нейтральними, так і ворожими мобами. Добре, якщо натрапиш на попелицю чи довгоносика, якими можна вдовольнити спорожнілий шлунок. Значно гірше, коли на шляху трапляються мурахи-воїни, жуки-бомбардири, клопи, мурашині леви чи, що найгірше, павуки. Саме павуки є «візитівкою» цієї гри, адже що може бути більш екстремальним аніж утеча від велетенського восьмилапого чудовиська. Арахнофобія — один з найбільш розповсюджених страхів. Схоже, у процесі еволюції люди зрозуміли, що товаришувати з павуками не круто, і саме тому багато хто відчуває до них неприязнь.

У Grounded павуків по справжньому демонізовано, вони максимально агресивні, лякають шипінням і гарчанням, ще й стрибають! Одна втеча від такої падлюки за рівнем потовиділення рівноцінна хорошому кардіотренуванню, а за шкалою тривожності — серйозному нейропсихологічному захворюванню. У грі є декілька видів павуків, найбільш поширеними є ткачі, що для гравців-початківців становлять велику загрозу, для досвідчених же не є проблемою. Один такий «ткаченко» якось сплів собі лігво просто біля нашого з товаришем будинку. Значно небезпечнішими коштом більших розмірів і отрути є павуки-вовки, що оселяються в стовбурах дерев чи у скопищі дров. Окрім цих, є ще водяний павук, рідкісна чорна вдова і, можливо, ще кілька видів. Словом, восьмилапих у грі на будь-який смак. На щастя, добрі розробники передбачили наявність таких страхопудів, як я, і додали як опцію «режим арахнофобії». Суть цього режиму полягає у тому, щоб зробити павука менш павукоподібним і від цього менш страшним. Початкові стадії прибирають лапки, подальші зменшують кількість очей й інших «страхітливих елементів», насамкінець різнобарвне тільце монстра набирає кольору стиглого помаранча. На максимумі ця функція перетворює павука на два з’єднані еліпсоїди, один з яких має очі. З цим режимом я сяк-так зміг грати без параної і треморів.

Режим арахнофобії на максимумі.

Відколи я застосував цю функцію (а застосував я її дуже швидко), то вирішив разом з товаришем, щоб вже остаточно мінімізувати атмосферу страху, називати цих безлапих павуків колобками. Відтоді вислови на кшталт «Обережно, там колобок!» чи «Нам треба нафармити колобків» увійшли до нашого активного геймерського словника. Після ігрових сесій Grounded справжні павуки виглядають справді безпорадними, навіть ніякого меча не треба, щоб їх долати, вистачить базового капця, кинутого за 10 метрів від мішені (безпека понад усе). Отакі пироги. Гру щиро рекомендую, особливо у кооперативі з другом. Усім добра (окрім павуків)!

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...