Реклама

💰 The Last of Us Part 2 та Horizon Forbidden West коштували Sony $200 млн за кожну

Čytaty latynkoju
💰 The Last of Us Part 2 та Horizon Forbidden West коштували Sony $200 млн за кожну
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 💰 The Last of Us Part 2 та Horizon Forbidden West коштували Sony $200 млн за кожну
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

В рамках судового процесу у якому Федеральна торгова комісія США (FTC) намагається перешкодити угоді Microsoft з придбання Activision Blizzard стало відомо й про «внутрішню кухню» конкурентів Xbox.

Видання The Verge виклало копію внутрішніх документів PlayStation, які були оприлюднені під час слухань у справі FTC проти Microsoft.

Згідно з цією інформацією ми можемо дізнатися, що витрати Sony на розробку The Last of Us Part 2 та Horizon Forbidden West перевищили позначку у $200 млн для кожного проєкту окремо.

Гра від Naughty Dog відповідно до документації обійшлася компанії в $220 млн. До розробки також як повідомляється було залучено майже 200 співробітників.

Водночас Horizon Forbidden West від Guerrilla Games коштувала Sony $212 млн й до роботи над проєктом долучилося 300 співробітників.

Також у документі міститься інформація про те, що мільйон користувачів консолей PlayStation витрачають 100% свого ігрового часу на Call of Duty.

До того ж звідси також випливає те, що ця франшиза шутерів від першого лиця принесла самій Sony $800 млн у 2021 році, що й пояснює чому ця гра є такою важливою для PlayStation в рамках потенційної угоди Microsoft з придбання Activision Blizzard.

Також з документів стало відомо, що гра Call of Duty 2023 року буде останньою в ексклюзивному маркетинговому контракті PlayStation з Activision і яка доля чекає серію надалі на цих консолях видається доволі цікавим питанням. Адже Microsoft пропонували угоду Sony з домовленістю, що шутер буде виходити на PS як мінімум у наступні десять років. Проте керівництво PlayStation відмовилося від цього.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...