Реклама

🤨 Microsoft оштрафували на $20 млн за «незаконний» збір інформації про дітей на Xbox

Čytaty latynkoju
🤨 Microsoft оштрафували на $20 млн за «незаконний» збір інформації про дітей на Xbox
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🤨 Microsoft оштрафували на $20 млн за «незаконний» збір інформації про дітей на Xbox
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Федеральна торгова комісія (FTC) США оголосила, що компанія Microsoft була оштрафована на $20 млн «за звинуваченням у незаконному зборі персональних даних дітей, які зареєструвалися в ігровій системі Xbox без згоди їхніх батьків».

За словами FTC, проблема полягала у створенні дитячих облікових записів на консолі Xbox — процесі, який до кінця 2021 року дозволяв дитині вводити певну кількість особистої інформації, перш ніж вимагати допомоги та дозволу батьків. Microsoft своєю чергою зберігала ці дані, навіть якщо обліковий запис не був створений, що є порушенням Правил захисту конфіденційності дітей в Інтернеті (COPPA).

Microsoft зі свого боку відреагувала на рішення суду, опублікувавши пост в офіційному блозі Xbox, в якому Дейв Маккарті, віцепрезидент Xbox Player Services, заявив, що порушення було результатом «збою», який призвів до збереження даних дітей, попри те, що це «суперечить нашій політиці зберігання цієї інформації протягом лише 14 днів».

Як ідеться у заяві FTC:

У рамках запропонованого наказу, поданого Міністерством юстиції США від імені FTC, Microsoft буде зобов'язана зробити кілька кроків для посилення захисту конфіденційності дітей-користувачів системи Xbox. Наприклад, наказ поширить захист COPPA на сторонніх видавців ігор, з якими Microsoft ділиться дитячими даними. Крім того, наказ чітко визначає, що аватари, створені на основі зображення дитини, а також біометричні дані та інформація про стан здоров'я підпадають під дію правила COPPA, коли вони збираються разом з іншими персональними даними. Наказ має бути затверджений федеральним судом, перш ніж він набуде чинності.

Це рішення слідує за більш масштабним рішенням від грудня 2022 року, коли компанія Epic Games, розробник Fortnite, була оштрафована на $520 млн за порушення приватності та «оманливий» маркетинг. До того ж цікаво, як це може вплинути на подальші рішення у США стосовно Microsoft, наприклад щодо угоди з придбання Activision Blizzard.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...