Реклама

🫰 Epic Games заплатить $520 млн штрафу за порушення приватності та «оманливий» маркетинг

Čytaty latynkoju
🫰 Epic Games заплатить $520 млн штрафу за порушення приватності та «оманливий» маркетинг
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🫰 Epic Games заплатить $520 млн штрафу за порушення приватності та «оманливий» маркетинг
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Рішення про виплату штрафу ухвалила Федеральна торгівельна комісія США, що займається антимонопольними розслідуваннями та захистом прав споживачів, на основі скарг.

Причин для виплати штрафу дві.

Перша — це те, що корпорація порушила СOPPA, федеральний закон, який захищає права неповнолітніх в інтернеті. За твердженням комісії, Epic Games збирала та зберігала дані гравців молодше 13 років без згоди їхніх батьків у Fortnite. Також компанія за замовчанням дозволила голосовий та текстовий чати для таких гравців, що є незаконним і призвело до того, що діти «зазнавали буллінгу, погроз, домагань, а також були піддані впливу небезпечних та психологічно травматичних проблем, таких як суїцид».

За це корпорація мусить заплатити $275 мільйонів, тобто трохи більше половини загального штрафу.

Друга причина, що може вдарити по гаманцю Epic Games, — це маркетингові прийоми та тактики, що оманливо заохочували гравців до придбання ігрових предметів та ускладнювали скасування подібних транзакцій. Зокрема йдеться про «неінтуїтивно зрозумілі, непослідовні та заплутані конфігурації кнопок», що призводили до здійснення транзакцій.

До того ж, Epic Games блокувала аккаунти, власники яких намагалися скасувати свої транзакції через банки, і погрожувала їм пожиттєвим баном, якщо вони не відкливають запити на скасування.

За ці дії корпорації доведеться викласти ще $245 мільйонів. Вона вже погодилася це зробити.

Попри величезну суму штрафу, насправді це лише 10% від річного прибутку Epic Games ($5,7 мільярда у 2021). Та це не головне. Інцидент однозначно буде використаний Apple у суперечці, де Epic Games звинувачує її у монополізмі. Тепер у Купертіно буде зайвий аргумент проти розробників Fortnite.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...