Реклама

🎮 Презентація ASUS ROG Ally: що нам показали

Čytaty latynkoju
🎮 Презентація ASUS ROG Ally: що нам показали
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🎮 Презентація ASUS ROG Ally: що нам показали
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Останнім часом можна спостерігати певне зростання уваги до портативних консолей. Успіх Nintendo Switch спонукав компанії до експериментів у цьому сегменті. З моменту провалу PS Vita та появи мобільних пристроїв ми не побачили багато компаній у цьому сегменті.

Однак, завдяки славі Nintendo Switch, Valve вирішила зробити свій каталог портативним за допомогою Steam Deck. Пристрій від Valve — це, по суті, портативний ПК, який виглядає як консоль і може запускати більшу частину каталогу Steam із відповідними налаштуваннями. Хоча зараз є інформація про консоль PlayStation Portable, але першим справжнім конкурентом для Steam Deck може стати ASUS ROG Ally.

ASUS ROG Ally має усе, щоб скласти конкуренцію Steam Deck. Портативку презентували в найгірший для анонсів день — 1 квітня. Однак попри першоквітневі жарти, продукт ASUS виявився справжнім і зараз ми маємо змогу спостерігати за його офіційною презентацією:

Модерує панель Джейк SolidJake Кулінскі — продюсер прямих ефірів, ASUS і ведучий ROG Pulse

Панелісти:

  • Шон Єн — Директор з управління продуктами в ігровому підрозділі ASUS
  • Роанн Соунс — Керівниця підрозділу Xbox Hardware
  • Френк Азор — Головний архітектор ігрових рішень і маркетингу, AMD

ASUS ROG Ally технічні характеристики

  • CPU: AMD Ryzen Z1 Series
  • Дисплей: Full 1080p HD 120 Гц (500 ніт 7 мс)
  • RAM: 16 ГБ LPDDR5 Dual Channel
  • Сховище: M.2-2230 512 ГБ PCIe Gen4
  • Вага: 608 г
  • ОС: Windows 11
  • Аудіо: Dolby Atmos

Можна побачити, що це аналогічне зображення тому, що раніше поширилося мережею

Ціна, попереднє замовлення та початок продажів

Що ж це найцікавіше питання. Портативку нам пропонують у ціновому діапазоні від $599 до $699. Ціна залежить від доступних характеристик консолі. Попереднє замовлення ви можете оформити уже відсьогодні, а у продаж дорожчий варіант консолі надійде з 13 червня, а дешевший — з третього кварталу цього року.

Що нам показали. Детальніший огляд

Розпочав презентацію Шон Єн з розповіддю про історію портативних консолей. Він розповів, що хоча вони нам і приносили багато задоволення, однак не могли досягти якості повноцінних консолей.

Портативки завжди пасли задніх на ринку ігрових платформ

Проте тепер нам презентують, за словами Єна, “game changer” — ASUS ROG Ally.

Нам розповіли, що процес розробки консолі зайняв п’ять років. Це був тривалий та спланований проєкт.

Операційною системою на Ally виступає Windows 11. Обіцяють, що портативка зможе запускати «всі AAA-ігри» у 1080p. Також буде можливість зіграти на ній і у ваші улюблені мобільні й ретро-ігри та багато чого іншого.

Мобільний геймінг

Запустити на цій консолі ви зможете все, що працює на Windows (Steam, Epic Games Store та ін.). Для логіну можна використати сканер відбитків пальців.

Нижче можете подивитися фото з усією ергономікою консолі. Кожна кнопка розрахована на понад 10 000 000 натискань, а текстурована поверхня завдяки гравійованим лініям на долоні та тильній стороні має давати краще відчуття контролю. До того ж присутня гаптик-віддача та RGB-підствітка.

ASUS спробували заморочитися над ергономікою

В комплекті з консоллю йде Game Pass з передплатою на три місяці — безкоштовно.

Консоль зможе відтворювати ігри у частоті від 50 до 60 кадрів в секунду. Яскравість екрана анонсується у 500 ніт. Сам дисплей виготовлено зі скла Gorilla Glass Victus та на матриці IPS. Для того, щоб підключати консоль то стороннього дисплею потрібна буде окрема додаткова докстанція, яку, звичайно, вам доведеться купувати окремо.

Усі характеристики дисплея Ally

Ally отримає також подвійні фронтальні динаміки.

Нам також анонсують, що ASUS ROG Ally отримає найкращу енергоефективність серед портативок на сьогодні. Очікується, що у продуктивному режимі консоль зможе протриматися близько двох годин від акумулятора. У менш вимогливих іграх портативка зможе протриматися до 6,8 години.

Геймери отримають змогу підключати мишу та клавіатуру, зовнішніх графічних процесорів тощо. Також для розширення пам’яті можна використовувати звичайні microSD карти.

Ally буде трішечки легшим від свого конкурента Steam Deck — 608 г.

Щодо потужності консолі, то тут нам обіцяють 2.8 TFLOPS на молодшій моделі та 8.6 на топовій.

На графіку ймовірно найнижче це Switch та Steam Deck посередині

На питання «що ж там з процесором» маємо відповідь — це буде AMD Ryzen Z1, виконаний на 4 нм техпроцесі.

Також на презентації презентували систему охолодження ROG Intelligent Cooling, яка має забезпечити баланс між продуктивністю та енергоспоживанням. Тут тримаємо в голові інформацію вище про час роботи від акумулятора.

Для полегшення геймерам пропонують можливість об’єднувати усю свою різноманітну бібліотеку з різних магазинів в одному лончері Armory Crate SE.

****

Загалом, на перший погляд, ASUS ROG Ally виглядає і справді тим девайсом, якого Valve варто остерігатися. Адже з ціною лише на $50 більше у мінімальній комплектації вона є потужнішою за максимальний варіант Steam Deck. Однак лише час покаже, хто у цій битві портативок буде кращим. Адже попри усі технічні характеристики, головним питанням є оптимізація ігор під платформу. Тут цікаво, як ASUS буде працювати з розробниками.

Для порівняння можете переглянути ціни на Steam Deck.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...