Реклама

💵 Продажі PS5 випереджають Xbox Series X/S на 15 мільйонів консолей

Čytaty latynkoju
💵 Продажі PS5 випереджають Xbox Series X/S на 15 мільйонів консолей
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 💵 Продажі PS5 випереджають Xbox Series X/S на 15 мільйонів консолей
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Зі старту продажів PS5 Sony змогла реалізувати майже 36 млн консолей. У цей час Microsoft продали понад 21 млн Xbox Series X/S.

Таким чином, продажі PS5 випереджають продажі Xbox Series X/S на 15 мільйонів консолей. Крім того, за рік розрив подужав на 9 мільйонів одиниць на користь Sony.

Щомісячне дослідження VGChartz демонструє, що PlayStation 5 контролює 62,7% ринку домашніх консолей нового покоління. Xbox Series X/S — 37,3%.

Також аналітики порахували, що продажі PlayStation 5 відстають від PlayStation 4 на 2,87 мільйона консолей. Xbox Series X/S, навпаки, випереджає Xbox One майже на мільйон одиниць.

Ймовірно, є декілька причин, чому Sony обходить Microsoft у цьому сегменті. Перша з них: японська компанія нещодавно переборола нестачу PS5. Це, своєю чергою, призвело до більш активних продажів консолі в останні місяці. 

Також Sony продовжує робити цікаві ексклюзиви та навіть переносити їх на ПК. У той самий час Microsoft стикається з проблемами через дивні рішення та відверто невдалі запуски своїх ексклюзивів. Варто згадати й провальну спробу компанії придбати Activision Blizzard, що також позначиться на звітах аналітиків у майбутньому. 

Раніше Microsoft випустила звіт для інвесторів за третій квартал 2023 фіскального року, який можна схарактеризувати як «все зростає, Xbox падає».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...