Реклама

✍️ Велика Британія схвалить угоду Microsoft Activision Blizzard цього тижня

Čytaty latynkoju
✍️ Велика Британія схвалить угоду Microsoft Activision Blizzard цього тижня
  1. Головна
  2. Ігри
  3. ✍️ Велика Британія схвалить угоду Microsoft Activision Blizzard цього тижня
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Цього тижня Велика Британія нарешті оприлюднить своє рішення щодо спроби Microsoft купити Activision Blizzard за $68,7 млрд, після кількох місяців обговорень.

Британське Управління з питань конкуренції та ринків (CMA) є одним з трьох ключових регуляторів у світі, які все ще ретельно вивчають угоду Microsoft, поряд з Федеральною торговою комісією США та Європейською комісією ЄС.

Остаточне рішення CMA має бути винесене до кінця цьогорічного крайнього терміну, а саме 26 квітня. Нещодавно у Microsoft з’явилися підстави сподіватися, що її зусилля, спрямовані на те, щоб завоювати довіру британського регулятора, зрештою виявляться успішними.

 

Минулого місяця CMA опублікувало свій попередній висновок щодо угоди та заявило, що тепер вважає, що пропозиція Microsoft про поглинання Activision Blizzard «не призведе до суттєвого зниження конкуренції на ринку консольних ігор у Великобританії».

Це ознаменувало кардинальну зміну у ставленні CMA до того, чи повинна відбутися угода, після того, як у попередньому звіті висловлювалися значні занепокоєння з приводу майбутньої угоди, і суворо попереджалося, що така угода «може завдати шкоди британським геймерам» і потенційно призвести до «вищих цін, меншого вибору або меншої інноваційності».

Зокрема, у CMA були стурбований можливістю того, що Microsoft може обмежити доступ до Call of Duty на PlayStation після того, як угода буде укладена. Microsoft завжди стверджувала, що це не має сенсу з точки зору бізнесу. Адже таким чином вона втратить доступ до прибуткового ринку гравців PlayStation, і що в результаті постраждає сама гра. Це аргумент, в якому Microsoft, схоже, переконала CMA.

Нові дані (які дають краще уявлення про фактичну купівельну поведінку гравців Call of Duty) вказують на те, що ця стратегія буде значно збитковою за будь-якого правдоподібного сценарію.

CMA

Проте, останнє оновлення CMA не було безхмарним. Вона все ще розглядає вплив угоди на хмарні ігрові сервіси й продовжить «ретельно вивчати надані відповіді».

Своєю чергою Sony гнівно відреагувала на цей розвиток подій, назвавши нещодавно пом’якшену позицію CMA «дивовижною, безпрецедентною та ірраціональною».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...