Реклама

🧐 Nintendo заявила, що йде з російського ринку. Але хоче виконати зобов'язання

Čytaty latynkoju
🧐 Nintendo заявила, що йде з російського ринку. Але хоче виконати зобов'язання
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🧐 Nintendo заявила, що йде з російського ринку. Але хоче виконати зобов'язання
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Вчора ми розповідали вам — є імовірність, що з (мовчазної) згоди Nintendo відбувається тихе повернення компанії на російський ринок. Якщо коротко, то за адресою офіційного офісу компанії в Москві та його директором було зареєстровано ТОВ «Ачівка», яке отримало дозвіл на імпорт ігор та консолей компанії (і навіть вже почало цей імпорт, якщо судити з полиць російських магазинів).

Це викликало питання у західної преси щодо намірів компанії залишится на російському ринку під час повномасштабної війни Росії з Україною (яка до того ж має територіальний конфлікт і з Японією). Nintendo нарешті прокоментувала ситуацію:

На початку 2022 року компанія Nintendo призупинила постачання на територію Росії, а режим роботи цифрового магазину Nintendo eShop було переведено в статус сервісного обслуговування, що було продиктовано заморожуванням транзакцій у рублях з боку банків. Тепер, беручи до уваги все сказане вище, а також аналізуючи загальну економічну ситуацію, керівництво Nintendo of Europe прийняло рішення згорнути присутність свого російського відділення.

Компанія збереже мінімальну присутність у Росії для того, щоб коректно завершити всю свою діяльність, а також виконати чинні юридичні, контрактні та адміністративні зобов'язання. Співробітники московського офісу отримали індивідуальну компенсацію, і контракти з ними були завершені за обопільною згодою і з проявом поваги та вдячності за виконану ними роботу.

Зараз ми продовжуємо уважно стежити за подіями, щоб забезпечити наших споживачів у Росії необхідною підтримкою. Говорячи прозоріше, ми перебуваємо на стадії поглиблених перемовин з потенційними постачальниками й компаніями, здатними здійснювати гарантійні ремонтні роботи для продуктів Nintendo, вже реалізованих на території Росії. Компанія ТОВ «Ачівка» виступає в якості одного з подібних потенційних партнерів.

Ми в курсі того, що до теперішнього моменту в Росії здійснюють діяльність кілька компаній, що працюють за принципом паралельного імпорту, через який в тому числі проходить і продукція Nintendo. Наша компанія не має ніякого прямого відношення до подібних процесів і не залучена в механізми паралельного імпорту в Росії. Якщо у користувачів в Росії залишилися питання щодо наших продуктів або послуг, то, як і раніше, ми наполегливо радимо їм звертатися в службу підтримки

Nintendo

Варто зазначити, що у серпні 2022 компанію виключили зі списку паралельного імпорту (тобто, заборонили імпорт її продукції без відома компанії), незабаром після цього й було зареєстровано ТОВ «Ачівка».

У березні 2023 року Nintendo дійсно повернулася до списку паралельного імпорту, а вже 9 квітня мешканці Росії помітили на полицях магазинів ігри Nintendo ввезені через ТОВ «Ачівка».

Тобто, певна спроба повернутися на ринок офіційно все ж була — наразі не ясно, чи вона була ініційована Nintendo або локальний менеджмент просто намагався зберегти свої позиції й запропонувати такий варіант корпорації, на що та відмовила. Проте, це вже спекуляції.

Ми раді тому, що Nintendo все ж вирішила покинути ринок держави-терориста і сподіваємося, що компанія дійсно не має стосунку до паралельного імпорту своєї продукції.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...