Реклама

😡 Керівництво російської Nintendo почало завозити консолі та картриджі в країну — ймовірно, з дозволу самої компанії

Čytaty latynkoju
😡 Керівництво російської Nintendo почало завозити консолі та картриджі в країну — ймовірно, з дозволу самої компанії
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 😡 Керівництво російської Nintendo почало завозити консолі та картриджі в країну — ймовірно, з дозволу самої компанії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Компанія Nintendo у березні 2022 року оголосила про зупинку постачання нових консолей та картриджів до Росії. Також там перевели електронний магазин eShop на «тимчасове технічне обслуговування».

Водночас офіс Nintendo у Москві офіційно не закривали, також не повідомлялося й про скорочення персоналу.

Такою ситуація залишалася донедавна. 9 квітня у російських ігрових телеграм-каналах з’явилося повідомлення з фотографією імпортованого картриджа Metroid Prime.

Ввезло гру в країну ТОВ «Ачівка», створене у листопаді 2022 року. Адреса реєстрації компанії співпадає з адресою ТОВ «Нінтендо Ру», що є офіційним представництвом Nintendo в країні-терористі. Також засновником ТОВ «Ачівка» є Яша Хаддажі, голова російського офісу Nintendo.

Так само 30 березня було оформлено документи на ввезення консолей Switch до Росії.

Наразі не можна точно стверджувати, що це відбувається з відома японської корпорації, але водночас імовірність легального ввезення продукції Nintendo без її дозволу насправді дуже мала, адже за російським законодавством для легального імпорту необхідний дозвіл правовласника бренду.

Таким чином, Nintendo може залишитися єдиним консольним виробником, який не тільки не зменшив операції в Росії, але й повернувся на російський ринок через «темні» схеми.

У той самий час Sony має ціни в гривнях та з початку повномасштабного вторгнення компенсує вартість передплати PS Plus українським користувачам, а Xbox вперше за багато років розширює свою присутність в Україні та запускає PC Game Pass. Щодо присутності Nintendo в нас досі нема жодної інформації — консолі не мають українського інтерфейсу, в eShop нема українського регіону.

Офіційні акаунти Nintendo у соцмережах:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...