Реклама

🎁 Науковці порекомендували обмежити лутбокси в іграх через їхній негативний вплив на дітей

Čytaty latynkoju
unsplash.com
🎁 Науковці порекомендували обмежити лутбокси в іграх через їхній негативний вплив на дітей
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🎁 Науковці порекомендували обмежити лутбокси в іграх через їхній негативний вплив на дітей
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Лутбокси є ледь не в кожній онлайн грі й дуже часто це єдиний метод, як можна суттєво розвинути свого персонажа. Багато людей критикують їх, проте вони приносять розробникам великі суми грошей.

Британські науковці три роки проводили дослідження з впливу лутбоксів на молодих людей й поділились результатами. У рамках експерименту брали участь 42 родини з дітьми віком від 5 до 17.

Дослідження показало, що лутбокси можуть завдати фінансової та емоційної шкоди дітям. Проблема полягає в тому, що діти не можуть відслідкувати свої витрати в іграх й не розуміють цінність грошей, тому й можуть витрачати усе на лутбокси.

Ілюстрація лутбокса. Фото wikipedia.org

Уся ця механіка запозичена з азартних ігор й може часто викликати у дітей залежність. Лутбокси постійно оновлюються й тому діти частіше роблять повторні покупки, аби зібрати усі колекційні предмети. За словами науковців були непоодинокі випадки, коли діти цупили картки батьків, аби купити лутбокси.

Дослідники рекомендують заборонити лутбокси у всіх іграх до 18 років у Великій Британії, ввести в них справжню валюту та створити окремий орган, який займатиметься індустрією відеоігор та змінами у ній.

Варто зазначити, що нещодавно у Австралії представили законопроєкт, який змусить рейтингові агенства надавати іграм з лутбоксами рейтинг R18+, тобто тільки для дорослих.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...