Реклама

😱 Microsoft придбала Activision Blizzard за майже $69 млрд — найбільша угода в історії ігрової індустрії

Čytaty latynkoju
😱 Microsoft придбала Activision Blizzard за майже $69 млрд — найбільша угода в історії ігрової індустрії
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 😱 Microsoft придбала Activision Blizzard за майже $69 млрд — найбільша угода в історії ігрової індустрії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Сьогодні видання Wall Street Journal повідомило, що Microsoft придбала ігрову студію Activision Blizzard. Пізніше сама корпорація підтвердила цю інформацію.

Більше новин про ігри шукайте у нашому телеграм-каналі Na chasi / Games. 

За даними видання сума угоди складає приблизно $68,7 мільярда, що майже на $20 мільярдів більше, аніж поточна капіталізація холдингу ActiBlizz. Після цієї новини акцій компанії збільшилась до $90 на пре-маркеті, до початку основного біржевого дня.

Microsoft вже презентувала перелік нового керівництва Xbox Gaming. Очільником підрозділу залишається Філ Спенсер. Боббі Котик залишиться главою Activision до завершення угоди, а потім весь бізнес компанії належатиме безпосередньо Спенсеру.

Люди зі всього світу обожнюють ігри цієї компанії, а у працівників попереду лиш найкращі роботи... Разом ми збудуємо майбутнє, де люди зможуть грати будь-де, де вони захочуть у віртуальному світі

Філ Спенсер

Нещодавно з Activision Blizzard було декілька резонансних скандалів, які могли вплинути на загальне сприйняття компанії на ринку ігрової індустрії. Детальніше про це дізнатись можна у нашому матеріалі з повною хронологією.

Читайте також: 🦧 Switch від M до Z: особистий досвід з першою в житті консоллю Nintendo

Серед іншого у Microsoft зазначили, що планують й надалі підтримувати ігри Activision на інших платформах.

Багато ігор Activision з’являться в Xbox Game Pass, як тільки злиття з Microsoft буде завершено. Очікується, що у бібліотеці будуть як і нові, так і старі тайтли.

Activision Blizzard належать серії ігор World of Warcraft, StarCarft, Diablo, Overwatch, Call of Duty, Hearthstone й багато інших.

Оновлено: 19.01: репортер Bloomberg Джейсон Шрайер опублікував витяг з листа керівника Activision Blizzard, у якому зазначається, що угоду з Microsoft планують закрити до 30 Червня 2023 року. Також у документі окремо освітили вихід ігор Activision Blizzard на PlayStation.

Очікується, що все ж деяка частина контенту буде ексклюзивною для ПК і Xbox, однак який саме «контент» — невідомо. За планами Microsoft підтримувати спільноти навіть на інших спільнотах. Цілком імовірно, що компанія буде й надалі розвивати онлайн-ігри, а ось деякі майбутні релізи можуть мати обмежений доступ.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...