Реклама

🤖 Усе, що Google представила на I/O 2024: Gemini, ШІ у Workplace, нові чат-боти

Čytaty latynkoju
🤖 Усе, що Google представила на I/O 2024: Gemini, ШІ у Workplace, нові чат-боти
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤖 Усе, що Google представила на I/O 2024: Gemini, ШІ у Workplace, нові чат-боти
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Google провела свою щорічну конференцію для розробників I/O. Цього року компанія зосередилася на власному ШІ та представила низку програмного забезпечення на його основі. Розповідаємо про усе найцікавіше, що показали на Google I/O 2024.

Оновлений Gemini

Google оновила свою мовну модель Gemini для пристроїв. Загалом, Gemini, за словами Сундара Пічаї, стала більш мультимодальною й тепер може обробляти «будь-яку інформацію». Як приклад, на презентації показали, як Gemini розпізнає книжки на полиці за допомогою камери та аналізує їх.

Разом з тим, Gemini 1.5 Pro сьогодні стала доступна для всіх розробників та користувачів. Google також представила й «легку» версію Gemini 1.5 Flash, яка вміє не так багато, як Pro, але оптимізована для простіших та швидших завдань.

Gemini Nano, ще одна полегшена версія ШІ, з’явиться у Chrome на ПК.

Крім того, Google оновила пошук через ШІ, який дозволяє не лише отримати відповідь на запитання, а ще й зробити огляд на потрібний запит з декількох сайтів одночасно. Фактично, Gemini буде аналізувати декілька сторінок та представляти загальний варіант відповіді. Цей інструмент отримав назву AI Overview — його тестують з минулого року, але вже незабаром почнуть розгортати для користувачів.

Також Google оновила й Lens — інструмент, який дозволяє отримати відповіді на запити, що користувач робить через камеру смартфона. Тепер можна буде просто навести камеру на будівлю чи об’єкт й ШІ розповість усе, що про це відомо. Варто зазначити, що компанія також представила Project Astra — це схожий на Lens чат-бот, але з дещо розширеними можливостями.

ШІ у Workplace

Google також впроваджує штучний інтелект у свій пакет офісних інструментів Workplace. Тепер можливість увімкнути Gemini з’явиться на бічній панелі багатьох програм Google — зокрема у Gmail, Google Drive, Docs, Sheets і Slides. Gemini може відповідати на запитання, допомагати створювати електронні листи/документи або резюмувати великі документи та листування.

Також у Docs і Gmail з’явиться вбудований AI Teammate на базі Gemini, який допоможе складати списки справ, відстежувати усі файли проєкту або зустрічі та й загалом допоможе координувати спілкування між колегами.

Окремо варто зазначити, що зміниться пошук у Google Photos — новий інструмент Ask Photos дозволить шукати серед ваших фото потрібні за допомогою промту у Gemini. У Google зазначили, що цей інструмент не збирає дані про фотографії. Ask Photos стане доступним цього літа.

Нові інструменти

Google також представила низку цікавих ШІ-інструментів:

  • Imagen 3 – інструмент Google для створення фото за текстовим запитам.
  • Veo — для створення та редагування відео завдяки текстовим запитам. Працює в 1080p та з відео тривалістю понад хвилину. Крім того, є різні паттерни для створення відео, як-от фотореалізм або сюрреалізм.
  • Оновлений MusicFX — це інструмент, який дозволяє музикантам створювати власні лупи та семпли. Він вже працює, але отримає оновлення швидкості/якості.

  • Gemini Live – чат-бот, схожий на нещодавно представлений ChatGPT 4o. Він не лише відповідає на запитання, а й спілкується з користувачем та може ідентифікувати об’єкти через камеру у режимі реального часу. Інструмент ще у розробці й наразі невідомо, коли вийде.
  • Circle to Search — інструмент для освіти, який працює з математичним формулами.

Повну презентацію можна подивитися нижче:

Раніше ми також розповідали про все, що показали на презентації Google I/O 2023.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...