Реклама

📱 Google I/O 2023: все, що показали на презентації

Čytaty latynkoju
📱 Google I/O 2023: все, що показали на презентації
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 Google I/O 2023: все, що показали на презентації
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Сьогодні, 10 травня, о 20:00 за київським часом Google провів щорічну конференцію I/O. Редакція Na chasi слідкувала за конференцією та розповідає про все цікаве, що показали.

Цьогоріч презентація знов проходить у гібриднім форматі — за багаторічною традицією захід відбудеться в амфітеатрі Шорлайн, що знаходиться в Маунтін-В’ю (округ Санта-Клара штату Каліфорнія, США) поряд зі штаб-квартирою Google.

CEO Google Сундар Пічаї презентував інтеграцію AI-інструментів у свої продукти

Першим оновлення отримає Gmail, поштовий сервіс Google. Інструмент під назвою Help me write допоможе відповідати на електронні листи за допомогою штучного інтелекту — він допоможе повністю згенерувати відповідь на лист.

Google Maps також отримає новий ШІ-інструмент — його додадуть у функцію Immersive view. Тепер на мапах можна буквально прогулятися маршрутом, який реалістично виглядатиме на вашому екрані, а також у реальному часі побачити погоду та затори в цьому режимі. Повністю функція запрацює у 15 містах світу до кінця 2023 року.

Оновлення отримає і сервіс Google Photos. Користувачі зможуть сортувати свої фото за ключовим запитом. 

Також запустять Magic Editor для редагування фото. Це також генеративний ШІ-інструмент, який дозволить робити зміни у фотографіях, на які раніше потребувалася багатогодинна робота спеціаліста — як-от змінити погоду на знімку або положення людини.

Загалом 16 продуктів Google отримають оновлення з ШІ-інструментами найближчим часом. 

Також Пічаї анонсував нову версію мовної моделі PaLM 2. Її медичний варіант має у дев’ять разів менший рівень помилок, ніж попередня версія. Med PaLM2 можуть використовувати, наприклад, радіологи для аналізу знімків, або програмісти для написання коду.

Віцепрезидентка Google та генеральна директорка Google Assistant Сіссі Сяо презентувала, як працює оновлений Bard 

Google детальніше розповів про свого конкурента ChatGPT під назвою Bard. Розмовний бот на основі PaLM 2 вміє працювати вже з понад 20 мовами програмування. Окрім звичайної генерації коду, Bard також може продемонструвати посилання, звідки він взяв цей код. Ну й на додаток — Bard отримав темну тему інтерфейсу.

Bard також постачатиметься з новими інструментами. Наприклад, зможе по запиту демонструвати користувачам фото з Google Пошуку. Або генерувати зображення за допомогою Adobe Firefly. Це генератор зображень від Adobe, який не порушує авторських прав, бо в його базі винятково зображення, створені всередині компанії або придбані нею.

Ще один важливий анонс — Bard зможе працювати з Таблицями Google та стане доступним у Gmail та Docs.

Відсьогодні Bard запускається глобально, а також стає доступним ще двома мовами (крім базової англійської) — корейською та японською. Незабаром ШІ отримає й українську мову серед 40 інших.

Віцепрезидентка на CEO Google Workspace Апарна Паппу детальніше розповіла про інтеграцію Bard у Workspace

Почали з Google Docs. Документи також отримають Help me write й виглядає це дуже потужно — ШІ буде не тільки генерувати текст за запитом, а ще й підказувати користувач у режимі написання, що краще додати або замінити. 

Щодо Таблиць — Bard не тільки допоможе краще сортувати та упорядковувати дані, але й може перетворити Sheets на органайзер чи календар.

Bard також інтегрують у Google Презентації. Він, що логічно, допоможе генерувати слайди та заповнювати їх інформацією за запитом.

Також Workspace отримає новий інструмент — Dual AI, який допоможе користуватись штучним інтелектом в колаборації з кимось й, таким чином, разом працювати над завданнями.

VP Engineering у Google Кеті Едвардс детальніше розповіла про оновлення функції Пошук

Завдяки інтеграції ШІ-інструментів, Google зможе на першій сторінці Пошуку видавати користувачу загальний результат по його запитах. Фактично, тепер увесь контент ШІ підтягне в один рекомендаційний текст замість пропозиції переходу на декілька лінків. 

Гарний приклад — планування подорожей. Google Пошук не тільки докладніше розповість про маршрут або ціль подорожі, а також допоможе купити усе необхідне — все на одній сторінці. Й додавати до усього цього рекомендації експертів.

Вчений та бізнесмен Джеймс Маньїка розповів про нові принципи використання штучного інтелекту

Бізнесмен довго розмірковував над соціальною відповідальністю нових технологій та поділився 7 принципами, яких повинні дотримуватись кожні розробники AI-інструментів. В тому числі й Google. Серед них: бути суспільно корисними, уникати та не створювати соціальних упереджень, бути безпечним та відповідальним перед людьми. Також не порушувати конфіденційності, намагатись використовувати науково доведену інформацію та бути доступним для усіх охочих.

Щодо порушення авторських прав — Маньїка зазначив, що усі згенеровані ШІ зображення від Google міститимуть метадані. Крім того, Google буде ретельно перевіряти, щоб Bard не допускав дезінформації користувачів. 

Маньїка також продемонстрував, як Google Переклад зможе змінювати рухи губ, інтонацію та тон людини при дубльованому перекладі. 

Й знов до соціальної відповідальності: Google планує питати у власників сайтів, чи хочуть вони ділитись контентом з ШІ.

Віцепрезидент та Product Management, Android у Google Самір Самат розповів про інтеграції нових інструментів у мобільні системи

Самат почав з кібербезпеки: за рік Google за допомогою AI-систем врятував користувачів від понад 100 млрд спам-викликів та повідомлень.

Щодо екосистеми Андроїд на девайсах — цього літа месенджер WhatsApp з’явиться на годинниках з Wear OS. Застосунок для пошуку девайсів Find My Device нарешті зможе показувати ваш загублений пристрій біля інших юзерів Android. Це дозволить вам точніше визначати локацію загубленого пристрою.

Також Google презентував Unknown Tracker Alerts, який попереджатиме користувачів, якщо за ним фізично буде стежити анонімний користувач. Цю функцію компанія планує реалізувати разом з Apple. Оновлення Find My Device та Unknow Tracker Alerts з’явиться влітку. 

Крім того, Google запропонував Apple приєднатись до стандарту RCS, який робить повідомлення в месенджерах універсальними та може замінити SMS.

Google презентував новий Pixel 7a, складний Pixel Fold та перший планшет у лінійці — Pixel Tablet

Почали з того, що програмне забезпечення Google Pixel тепер будуть будувати навколо так званого «AI-центра» — смартфон отримає багато фіч штучного інтелекту. Pixel отримає новий чіп Google Tensor G2, який створили спеціально для взаємодії зі ШІ. Тепер штучний інтелект буде допомагати користувачам під час розмов та записів на диктофон, а також отримає інтеграцію з усіма корисними сервісами — навіть з камерою Pixel.

Згодом, як й очікувалось, Google анонсував Pixel 7a. Він отримає вищезгаданий Tensor G2 та досить компактний 6,1-дюймовий OLED-дисплей з роздільною здатністю 2400×1080 пікселів. За обробку графіки відповідає контролер Mali-G710 MP7. Загалом, 7a отримав 8 Гбайт оперативної пам’яті та накопичувач на 128 Гбайт.

Смартфон вже запустили у продаж, у США за ціною у $499.

За новим смартфоном Google презентувала перший у лінійці Pixel планшет — Pixel Tablet. Він отримає процесор Tensor G2, 8 Гб оперативної пам’яті, 10.95-дюймовий екран та роздільну здатність у 2560×1600, співвідношення 16:10. Варіанти сховища — 128/256 ГБ, задня камера на 8 Мп + 8 Мп фронтальна. Крім того, планшет підтримує Google Cast.

Аксесуаром до нього стане док-станція, яка може бути як зарядним, так й колонкою. Передзамовити планшет можна вже зараз, проте він вийде на ринок за місяць. Ціна в США — $499, в комплекті з док-станцією.

За планшетом Google презентував свій перший складний смартфон Pixel Fold. Ультратонкий гаджет матиме 7,6 дюйма у розкладеному стані зі співвідношенням сторін 6:5 та роздільною здатністю 2208×1840 і 380 ppi, а також додатковий екран на 5,8 дюйма з роздільною здатністю FHD+ і співвідношенням 17.4:9.

Смартфон отримає п’ять камер з потрійною основною камерою на 48 Мп, 10,8 Мп (ультраширококутна), 10,8 Мп (пʼятикратне наближення). Фронтальні камери – 9,5 Мп і 8 Мп. Варто зазначити, що Fold можна використовувати як трипод.

Pixel Fold також працює на чіпсеті Google Tensor G2. Ціна на новинку – $1799 у США.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...