Реклама

🤖 Google презентувала ШІ-агент, який може у майбутньому «грати разом з вами в ігри»

Čytaty latynkoju
🤖 Google презентувала ШІ-агент, який може у майбутньому «грати разом з вами в ігри»
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤖 Google презентувала ШІ-агент, який може у майбутньому «грати разом з вами в ігри»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Команда DeepMind від Google презентувала свій новий ШІ-агент, який на відміну від багатьох схожих інструментів навчається грати як людина, а не як надпотужний штучний інтелект, якому проходження ігор не складає жодних проблем.

ШІ-агент, отримав назву SIMA, що розшифровується як Scalable, Instructable, Multiworld Agent (масштабований, здатний до навчання, мультисвітовий агент). У DeepMind відзначають, що наразі він знаходиться на стадії дослідження і відповідно їм доволі важко говорити про якісь конкретні перспективи застосування цього агента.

Дослідники розповідають, що SIMA це незвичний для нашої уяви ШІ-агент для відеоігор, адже він навчений грати у ігри, а не проходити їх. Відзначається, що він може сходу без попереднього навчання грати у ігри без конкретних завдань на кшталт «хаотичної» Goat Simulator 3.

Для характеристики SIMA у The Verge відзначили:

Думайте про нього більше як про ще одного гравця, який добре вписується у вашу партію. Він поєднує навчання природною мовою з розумінням 3D-світів і розпізнаванням зображень.

Як відзначив один із дослідників DeepMind Том Гейлі про можливе застосування SIMA:

Можна уявити, що одного дня замість надлюдських агентів, проти яких ви граєте, у нас будуть агенти на кшталт SIMA, які гратимуть разом з вами та вашими друзями в ігри.

Повідомляється, що команда дослідників тренувала SIMA на багатьох прикладах того, як люди грають у відеоігри (індивідуально, разом та ін.).

Відзначається, що SIMA, який пройшов навчання на багатьох іграх, був кращим за агенти, які навчені грати лише в одну гру. Дослідники пояснюють це тим, що він зміг скористатися спільними концепціями між іграми, щоб засвоїти кращі навички і краще виконувати інструкції. Відповідно SIMA може розпочати гру у невідомому для себе до цього проєкті.

The Verge повідомляє, що Google у роботі над SIMA співпрацювала з вісьмома розробниками ігор, серед яких Hello Games, Embracer, Tuxedo Labs, Coffee Stain. Відзначається, що дослідники випробовували SIMA у No Man’s Sky, Teardown, Valheim і Goat Simulator 3, щоб навчити ШІ-агента основам гри в них.

Також раніше Європейський Союз ухвалив закон про штучний інтелект.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...