Реклама

🤔 Європейський Союз ухвалив закон про штучний інтелект

Čytaty latynkoju
🤔 Європейський Союз ухвалив закон про штучний інтелект
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤔 Європейський Союз ухвалив закон про штучний інтелект
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

ЄС ухвалив закон про штучний інтелект (ШІ) — попри те, що європейські компанії виступали проти законопроєкту.

Закон про ШІ набуде чинності за 20 днів після підписання країнами-членами ЄС та публікації в Офіційному журналі ЄС. Фактично, це відбудеться десь у травні.

ЄС раніше за США спробував регулювати галузь ШІ на законодавчому рівні. Загалом, закон має на меті винайти стандарт для класифікації ризиків, пов’язаних з ШІ. Крім того, він вимагає від компаній прозорості розробок у цій сфері.

Так, наприклад, новий закон заборонить використання ШІ для розпізнавання емоцій на робочих місцях та в школах; не дозволить використовувати ШІ при наймі кандидата на роботу — загалом, введе обмеження на використання генеративних інструментів ШІ.

Також розробникам необхідно буде маркувати контент, створений генеративним ШІ, як-от ChatGPT. Розробники будуть повинні демонструвати, на чому саме навчається штучний інтелект та те, що він не порушує авторських прав.

Своєю чергою міжнародні компанії висловили занепокоєння щодо того, що закон обмежить конкурентоздатність галузі. Зокрема є думка, що європейським фірмам буде важче конкурувати з компаніями з США та Китаю, оскільки цей закон створить важчі умови саме для компаній з ЄС.

Раніше ми розповідали, що Європарламент прийняв проєкт Закону про штучний інтелект.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...