Реклама

🍏 У Японії теж готуються змусити Apple дозволити стороннє встановлення застосунків

Čytaty latynkoju
🍏 У Японії теж готуються змусити Apple дозволити стороннє встановлення застосунків
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍏 У Японії теж готуються змусити Apple дозволити стороннє встановлення застосунків
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

До березня 2024 року Apple мусить дозволити своїм користувачам у ЄС встановлювати застосунки для iOS зі сторонніх маркетів окрім App Store.

Хоча у самій компанії ще ніяк не коментували це питання, однак регуляторні органи в інших країнах теж розглядають можливості запровадження схожих документів як Закон ЄС про цифровий ринок.

Як повідомляє видання 9to5mac Японія може стати наступною країною, яка також зобов’яже Apple дозволити встановлення застосунків зі сторонніх платформ.

Відзначається, що японський регулятор наразі готує антимонопольну законодавчу базу для цього. Таким чином у Японії хочуть зобов’язати такі компанії як Apple та Google дозволити сторонні магазини застосунків, альтернативні способи оплати для будь-яких застосунків та ін.

9to5mac відзначає, що нове антимонопольне законодавство Японії багато в чому буде схожим на Закон ЄС про цифрові ринки, який вимагає від Apple дозволити розробникам розповсюджувати свої застосунки для iOS за межами App Store, а також дозволити використовувати сторонні платіжні платформи для покупок у застосунках.

Відзначається, що Apple активно працює над цим питанням, однак ніяк його не афішує. Очікується, що компанія дозволить сторонні крамниці лише у тих регіонах, де цього потребує законодавство.

Нагадаємо. що раніше у США суд присяжних визнав незаконну монополію Google Play на Android після позову Epic.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...