Реклама

🚀 SpaceX готується до другого тестового запуску Starship

Čytaty latynkoju
🚀 SpaceX готується до другого тестового запуску Starship
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚀 SpaceX готується до другого тестового запуску Starship
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У SpaceX планують знову провести тестовий запуск Starship вже 17 листопада. Про свої наміри компанія повідомила ще 11 листопада у своєму Twitter (X).

Однак тоді у SpaceX все ще очікували на отримання дозволу від Федерального управління цивільної авіації США (FAA). Як повідомляє CNBC напередодні управління дало згоду на проведення запуску Starship і тепер вона має відбутися у заплановану дату.

Нагадаємо, що перший запуск відбувся ще у квітні. Однак тоді ракета не зуміла відділитися від прискорювача та відповідно усе пішло не за планом SpaceX. Тоді компанії довелося навмисно підірвати ракету в небі після того, як пожежа на борту завадила відокремленню двох ступенів.

Як відзначає видання Engadget тоді уламки від вибуху ракети були знайдені на 385 акрах землі на об’єкті SpaceX і в державному парку Бока-Чіка у США. Також це спричинило лісову пожежу на 3,5 акрах землі державного парку.

Після цього FAA призупинило роботу над запуском Starship до тих пір, доки SpaceX не вжиє десятки коригувальних заходів.

Відзначається, що двогодинне вікно для запуску відкриється для SpaceX 17 листопада о 15:00 і якщо все пройде добре, Starship перелетить через всю планету і приземлиться біля гавайського узбережжя.

Про корабель

Starship та його прискорючав Super Heavy компанія розробляє з 2016 року і загалом це один з найважливіших проєктів для компанії SpaceX. У планах ракета має бути багаторазовою та використовуватиметься для міжпланетних перельотів. Саме на ній Маск планує доставляти людей на Місяць і Марс.

28 серпня 2019 року SpaceX вже вдалося підняти прототип ракети Starship. До цього попередні прототипи корабля Starship так і не дійшли до стадії пусків, бо були зруйновані під час випробувань.

Прогнозувалося, що Starship розрахований на повторне використання та зможе літати в космос до трьох разів на добу з перервами на обслуговування та дозаправлення. Один корабель зможе здійснювати близько тисячі польотів на рік.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...