Реклама

👓 Apple розглядала Vision Pro для діагностики психічного здоров’я

Čytaty latynkoju
👓 Apple розглядала Vision Pro для діагностики психічного здоров’я
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👓 Apple розглядала Vision Pro для діагностики психічного здоров’я
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У Apple обговорювали можливість використання свого нового девайса Vision Pro для діагностики психічних розладів і, можливо, навіть певної допомогти в їх лікуванні.

За даними видання The Information, у компанії розглядали можливості своєї нової гарнітури змішаної реальності та використання її у доволі незвичній ролі.

Посилаючись на власні неназвані джерела, які, як стверджується, мають безпосереднє відношення до обговорень, видання відзначає, що Apple обговорювали можливість використання камер та датчиків Vision Pro для оцінки виразу обличчя користувача, щоб виявити депресію, тривогу тощо.

З словами джерела відповідно до результатів діагностики гарнітура могла б відображати зображення і відтворювати аудіо, яке могло б поліпшити емоційний стан користувача.

Повідомляється, що співробітники Apple, витратили багато часу на розгляд цієї ідеї. Відзначається, що вони також найняли експертів у галузі охорони здоров’я спеціально для вивчення потенціалу таких функцій.

Головна концепція полягає у використанні камер Vision Pro та функцій відстеження погляду для вимірювання так званого «афекту» користувача.

Афект — це психологічний термін, що охоплює почуття і настрої, які відчуває людина, і на які може вказувати наше тіло.

Відзначається, що деякі співробітники досить скептично ставляться до таких можливостей Vision Pro, до того ж невідомо, чи має все-таки плани сама Apple на розвиток цих функцій.

Нагадаємо, що запуск Apple Vision Pro заплановано на наступний рік, а про саму гарнітуру можете дізнатися більше у нашому матеріалі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...