Реклама

🤯 NVIDIA та AMD планують випустити ARM-процесори для ПК у 2025 році

Čytaty latynkoju
🤯 NVIDIA та AMD планують випустити ARM-процесори для ПК у 2025 році
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤯 NVIDIA та AMD планують випустити ARM-процесори для ПК у 2025 році
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

NVIDIA планує вийти на ринок центральних процесорів для ПК з використанням архітектури ARM. Схожі плани має й AMD.

Як пише Reuters з посиланням на власні джерела, NVIDIA вже розробляє нові центральні процесори ARM. Нагадаємо, на системах із цими чіпами можна буде запускати Windows.

Компанія AMD також планує розробку процесорів з ARM-архітектурою. Як повідомляється, перші системи на базі ARM-процесорів NVIDIA та AMD можуть з’явитися на ринку вже до 2025 року.

Видання зазначає, що за цими розробками може стояти Microsoft, яка хоче допомогти компаніям створити процесори на базі ARM. Таким чином Microsoft може посилити конкуренцію з Apple, яка останнім часом подвоїла свою частку на ринку ПК після випуску ARM-процесорів власної розробки.

На тлі повідомлення Reuters акції компанії NVIDIA та AMD зросли, а Intel, основного конкурента, впали. Наразі усі підприємства відмовилися від коментарів.

Варто зазначити, що NVIDIA вже має процесори з архітектурою ARM. Зокрема, Nvidia Tegra розроблені для застосування у мобільних пристроях, таких як смартфони і планшетні комп’ютери. Tegra також використовується у Nintendo Switch.

Раніше ми розповідали, що Nintendo Switch 2 отримає «нову технологію Nvidia» з реконструкції променів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...