Реклама

🍏 Apple може готуватися до запуску власного пошуковика на заміну Google — Марк Гурман

Čytaty latynkoju
🍏 Apple може готуватися до запуску власного пошуковика на заміну Google — Марк Гурман
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍏 Apple може готуватися до запуску власного пошуковика на заміну Google — Марк Гурман
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Аналітик Марк Гурман, відомий своєю інсайдерською інформацією по Apple, поділився новою порцією повідомлень про «внутрішню кухню» компанії. Він припускає, що Apple Inc. Займається розробкою власної пошукової системи, яка може потенційно замінити Google.

Про це Гурман повідомив у своєму щотижневому звіті на Bloomberg, де він відзначив, що Apple вже давно обмірковує питання щодо зменшення своєї залежності від Google.

Як відзначає аналітик основним аргументом є те, що, якби Apple запустила власну пошукову систему, то дохід від реклами, який вона могла б генерувати, ймовірно, міг би конкурувати з потоком грошей, що надходить з ринку Apple Watch. Наразі у співпраці з Google компанія Apple отримує лише частку  з доходу від реклами, що дорівнює близько $8 млрд. Однак зі своїм пошуковиком ця може значно збільшитись.

Однак Гурман додає, що такий крок варто розглядати з точки зору «далекої перспективи». Він відзначає, що Apple уже загалом навіть дала уявлення про те, як це виглядатиме, коли вбудувала пошукові системи в такі сервіси, як App Store, Maps, Apple TV і News.

Також він повідомляє, що Apple уже має команду, яка створює пошукову систему наступного покоління під кодовою назвою Pegasus. Відзначається, що ця технологія розробляється під керівництвом Джона Джаннандреа, старшого віцепрезидента Apple з питань машинного навчання та штучного інтелекту, який приєднався до компанії у 2018 році з Google.

Попри те, що, можливо, й не варто розраховувати на запуск пошукової системи від Apple у доволі близькій перспективі, однак Гурман пише, що «це може бути ближче, ніж ви думаєте».

Також напередодні Apple розповіла у чому причина перегріву в iPhone 15.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...