Реклама

⛰️ Науковці знайшли мікропластик у закритій на 30 років для людей печері

Čytaty latynkoju
⛰️ Науковці знайшли мікропластик у закритій на 30 років для людей печері
  1. Головна
  2. Техно
  3. ⛰️ Науковці знайшли мікропластик у закритій на 30 років для людей печері
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Свіже дослідження показало, що крихітні частинки пластику — 5 міліметрів або менше — було знайдено у печері, що була закрита від людей впродовж останніх 30 років.

Це відбулося у печерній системі Міссурі, де не ступала нога людини з 1993 року.

Експедиція виявила мікропластик в усіх зразках, що відібрали для дослідження. Це доводить, що забруднення, спричинене людиною, проникає глибоко в довкілля, навіть туди, де в самих людей доступу нема, та може становити загрозу для місцевих екосистем.

Дослідження мікропластикового сміття спочатку були зосереджені на океані через дуже помітну проблему великого пластикового забруднення цього середовища. Останнім часом більше дослідницьких зусиль спрямовано на вивчення річок, озер та інших поверхневих прісноводних систем. Однак ми мало знаємо про те, чи потрапляють ці частинки в підземні середовища, і якщо так, то яким чином.

Елізабет Гассенмюллер, дослідниця

Втім, такі висновки не дивують, враховуючи, що нещодавно мікропластик було знайдено навіть у людському серці.

Мікропластик небезпечний як механічний подразник — накопичуючись в організмах тварин та людей, він може впливати на якість харчування та цілісність тканин. Також деякі види пластику можуть виділяти токсичні речовини, що впливає на біохімію крові, гормони та навіть може викликати поведінкові розлади.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...