Реклама

🤔 YouTube разом з Universal Music досліджуватиме ШІ-інструменти

Čytaty latynkoju
🤔 YouTube разом з Universal Music досліджуватиме ШІ-інструменти
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤔 YouTube разом з Universal Music досліджуватиме ШІ-інструменти
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

YouTube запустив нову ШІ-ініціативу за підтримки виконавців, авторів пісень і продюсерів з Universal Music Group.

Проєкт отримав назву «Інкубатор штучного інтелекту» (AI Incubator). Компанії планують створити групу артистів, які створюватимуть та експериментуватимуть з ШІ-інструментами при написанні музики.

Таким чином, YouTube та Universal Music планують дослідити, чи зможуть привнести AI-рішення користь при створенні музики або іншого контенту.

До ініціативи вже долучився композитор Макс Ріхтер, бразильска співачка Anitta, музикант та колишній член гурту ABBA Б’єрн Ульвеус, дочка легендарного Джонні Кеша Розан Кеш, екс-вокаліст OneRepublic Раян Теддер та інші артисти.

Крім того, генеральний директор YouTube Ніл Мохан поділився трьома «принципами» роботи зі штучним інтелектом в музиці. Як зазначив Мохан у своєму блозі, наразі компанія планує «розробити систему штучного інтелекту, яка допоможе досягти спільних цілей».

Загалом, в YouTube обіцяють відповідально ставитися до роботи з ШІ, не порушувати авторські права, а також посилити захист спільноти.

Раніше Universal Music вже намагався досягти схожої угоди з Google. Компанії ведуть переговори про партнерство, в рамках якого планують регулювати створені за допомогою ШІ пісні.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...