Реклама

🤔 Google і Universal Music можуть ліцензувати музику, створену за допомогою ШІ

Čytaty latynkoju
Unsplash
🤔 Google і Universal Music можуть ліцензувати музику, створену за допомогою ШІ
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🤔 Google і Universal Music можуть ліцензувати музику, створену за допомогою ШІ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Google і Universal Music ведуть переговори про партнерство, в рамках якого компанії планують регулювати створені за допомогою ШІ пісні.

Зокрема, компанії шукають спосіб, як ліцензуватимуть музику зі свого каталогу для використання її в навчанні штучного інтелекту.

Як зазначає Financial Times, партнери ще не дійшли згоди, як саме вони це робитимуть, але визначилися з основною ідеєю. Компанії планують дозволити шанувальникам створювати AI-музику на основі голосів артистів Universal. Натомість лейбл отримував би роялті за згенеровані твори.

Як приклад видання наводить трек Heart On My Sleeve, який згенерований за допомогою ШІ та імітує Дрейка і The Weeknd. Трек став хітом, проте згодом Universal наказав видалити пісню зі стрімінгових сервісів.

У потенційному майбутньому лейбли, технологічні компанії, артисти та користувачі ШІ могли б заробляти гроші на таких піснях, як Heart On My Sleeve.

Financial Times

Також варто зазначити, що Universal Music — не перша компанія, яка замислилася над цим. Схожі переговори з Google веде також Warner Music, а в Sony вже є відповідальний за «питання ШІ».

Іронічно, але ще у квітні Universal Music розсилала усім стрімінгам попередження, що пісні, згенеровані штучним інтелектом, порушують авторські права.

Попри порушення авторського права, деякі зіркі навіть особисто заохочують шанувальників створювати «ШІ-ремікси». Раніше співачка Grimes дозволила використовувати її голос для пісень, згенерованих ШІ. Вона запропонувала 50% роялті від будь-якої пісні, записаної із використанням її голосу.

Раніше ми також розповідали, що у Meta презентували свою нову технологію на базі штучного інтелекту, яка може згенерувати музику з текстових підказок.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...