Реклама

🤖 Google тестує ШІ-інструмент, який може генерувати новинні статті

Čytaty latynkoju
🤖 Google тестує ШІ-інструмент, який може генерувати новинні статті
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤖 Google тестує ШІ-інструмент, який може генерувати новинні статті
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У Google доволі сильно захопилися різноманітними інструментами зі штучним інтелектом (ШІ). Цього разу повідомляється, що компанія тестує нову ШІ-технологію під кодовою назвою Genesis, яка може генерувати новини.

Про те, що Google працює над таким інструментом повідомляє видання The New York Times. Як зазначають у виданні, технологічний гігант презентував цю ідею їм та ще двом іншим медіа — The Washington Post та News Corp, яка володіє The Wall Street Journal.

За свідченнями людей, які власне перебували на презентації технології, Genesis може приймати будь-яку інформацію, наприклад про поточні події, і генерувати новинний контент.

Своєю чергою у виданні The Verge звернулися до Google, щоб взяти коментар. Речниця компанії Дженн Крайдер відзначила наступне:

У партнерстві з видавцями новин, особливо невеликими, ми перебуваємо на ранніх стадіях вивчення ідей щодо потенційного надання інструментів зі штучним інтелектом, які допоможуть журналістам у їхній роботі. Наприклад, інструменти зі штучним інтелектом могли б допомогти журналістам у виборі заголовків або різних стилів написання статей. Наша мета дати журналістам можливість використовувати ці нові технології таким чином, щоб покращити їхню роботу та продуктивність, подібно до того, як ми робимо допоміжні інструменти доступними для людей у Gmail та Google Docs. Просто ці інструменти не призначені і не можуть замінити важливу роль журналістів у підготовці репортажів, створенні та перевірці фактів у своїх статтях.

Ймовірно, що Google таким чином хоче спростити роботу журналістів, які могли б використовувати ШІ як свого помічника, щоб автоматизувати частину роботи та звільнити час для інших завдань.

Однак дехто з присутніх на презентації назвав її тривожною. До прикладу Джефф Джарвіс, професор журналістики в Міському університеті Нью-Йорка, у своєму коментарі для  The New York Times, що журналісти повинні використовувати цей інструмент лише «якщо ця технологія може вірогідно передавати фактичну інформацію». Таким чином висловлюються певні застереження, щодо можливості поширення дезінформації за допомогою такого ШІ-інструменту.

Нагадаємо, що раніше відбулася презентація Google I/O 2023 де багато йшлося про ШІ.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...