Реклама

🙁 На Google подали до суду за збір інформації для навчання ШІ

Čytaty latynkoju
Unsplash
🙁 На Google подали до суду за збір інформації для навчання ШІ
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🙁 На Google подали до суду за збір інформації для навчання ШІ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Clarkson Law Firm подала масштабний позов до суду проти Google. Компанію звинувачують у незаконному зборі інформації двох мільйонів користувачів.

Ці дані, на думку Clarkson, компанія збирала з метою навчання і розвитку своїх продуктів штучного інтелекту. Загалом, колективний позов стосується Google, його материнської компанії Alphabet і дочірньої компанії Google у сфері штучного інтелекту DeepMind.

Крім того, раніше Clarkson Law Firm подала аналогічний позов проти розробника ChatGPT — компанії OpenAI.

У новому позові стверджується, що Google «таємно краде все, що коли-небудь було створено і розміщено в інтернеті сотнями мільйонів американців» і використовує ці дані для навчання своїх ШІ-продуктів, таких як чат-бот Bard. У скарзі також стверджується, що Google використовує «практично весь наш цифровий слід», включаючи «творчі та авторські роботи», що порушує авторське право.

Скарга посилається на нещодавнє оновлення політики конфіденційності Google, в якому зазначено, що компанія може використовувати загальнодоступну інформацію для навчання своїх інструментів ШІ, таких як Bard.

У Google раніше коментували, що така політика «вже давно є прозорою» та те, що «компанія використовує загальнодоступну інформацію з Інтернету для навчання мовних моделей для таких сервісів, як Google Translate». На думку представників Google, останнє оновлення просто роз’яснює, що новіші сервіси, такі як Bard, також збирають інформацію.

Представники Google, Alphabet і DeepMind наразі не прокоментували позов.

Раніше ми розповідали, що Getty Images направив позов до суду проти компанії Stability AI, яка розробила популярну нейромережу Stable Diffusion. Компанію також звинувачують у порушенні авторських прав.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...