Реклама

👨🏼‍⚖️ Getty Images подала до суду на розробників Stable Diffusion за навчання нейромережі на своїх зображеннях

Čytaty latynkoju
👨🏼‍⚖️ Getty Images подала до суду на розробників Stable Diffusion за навчання нейромережі на своїх зображеннях
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👨🏼‍⚖️ Getty Images подала до суду на розробників Stable Diffusion за навчання нейромережі на своїх зображеннях
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Один з найбільших фотобанків Getty Images направив позов до суду проти компанії Stability AI, яка розробила популярну нейромережу Stable Diffusion, що вміє генерувати зображення за текстовими запитами.

Getty Images звинувачує Stability AI у порушенні авторських прав. Фотобанк стверджує, що для навчання нейромережі використовували зображення захищені авторським правом. У Getty Images є спеціальна ліцензія для технологічних компаній, яка дозволяє використовувати певні матеріали для навчання штучного інтелекту, однак Stability AI не придбала подібну ліцензію.

За словами одного з представників Getty Images, компанія хоче знайти правове врегулювання у цій сфері, аби штучний інтелект не посягав на авторський контент.

Варто зазначити, що це не перший випадок із таким позовом. Нещодавно група митців подала до суду на Stability AI та Midjourney. Художники звинувачують компанії у незаконному використанні робіт митців, для навчання штучного інтелекту.

Вони вимагають компенсацію за шкоду, завдану Stability AI, DeviantArt і Midjourney, а також судову заборону на їхню роботу для запобігання майбутній шкоді.

Наразі позов знаходиться на розгляді, тож подальший розвиток справи поки невідомий.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...