Реклама

😡 Twitter не показує акаунти українців у пошуку іноземним користувачам

Čytaty latynkoju
Unsplash
😡 Twitter не показує акаунти українців у пошуку іноземним користувачам
  1. Головна
  2. Техно
  3. 😡 Twitter не показує акаунти українців у пошуку іноземним користувачам
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Вкотре багато українських акаунтів у Twitter потрапили до так званого «тіньового бану».

Антиукраїнські дії соцмережі помітив користувач @eto_bim. Він провів експеримент — почав шукати українців у Twitter через іноземний профіль, який зареєстрований за номером однієї з країн ЄС. 

Спочатку українська спільнота подумала, що Twitter просто забанив усі українські акаунти. Згодом виявилося, що соціальна мережа Ілона Маска закрила показ сторінок для іноземців.

На думку користувачів, таким чином іноземці не можуть подивитися інформацію зі сторінок волонтерів та блогерів, які поширюють збори, відео та треди про підрив Каховської ГЕС росією. 

UPD. Користувач @eto_bim знайшов причину, чому акаунти українців не показує у пошуку. Тепер деякі (всі, хто говорить про війну) акаунти мають тег Sensitive content, який по замовчанню схований в налаштуваннях.

Варто зазначити, що це не вперше, коли Twitter помічають на викривленні алгоритмів. Раніше Ілон Маск опублікував вихідний код алгоритму рекомендацій Twitter. Тоді стало відомо, що активні проукраїнські акаунти потрапляють в «тіньові бани». Крім того, алгоритми занижують у видачі інформацію про Україну. 

Нагадаємо, в Twitter з’явився тред, де збирають інформацію про усі збори та запити на допомогу постраждалим від підриву Каховської ГЕС росіянами. Долучитися репостом або матеріально можна нижче:

Раніше ми розповідали, що Twitter може бути заборонений в Європі, якщо платформа не дотримуватиметься правил боротьби з дезінформацією.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...