Реклама

🤯 NVIDIA представила ШІ-технологію для розробки ігор

Čytaty latynkoju
NVIDIA
🤯 NVIDIA представила ШІ-технологію для розробки ігор
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤯 NVIDIA представила ШІ-технологію для розробки ігор
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

NVIDIA анонсувала технологію Avatar Cloud Engine. Вона може, наприклад, створювати інтерактивних NPC зі штучним інтелектом у режимі реального часу.

Ба більше, завдяки NVIDIA ACE, неігрові персонажі тепер можуть підтримувати діалог згенерованою мовою та анімацією обличчя. Подивіться демонстраційний ролик, який компанія представила на виставці Computex 2023, нижче:

До ACE входить декілька ШІ-інструментів. Один з них, Omniverse Audio2Face, дозволяє генерувати анімацію персонажа на основі аудіо- або відеофайлів. Інший інструмент, API NVIDIA Riva, може перекладати та розпізнавати мови. Скріплює це все мовний сервіс NeMo, який будує діалоги з гравцем від лиця NPC. Як зазначають в компанії, у майбутньому планують дозволити NPC розмовляти один з одним.

Як зазначає видання Kotaku, у цієї технології є дві проблеми. Перша — поки що NPC не може відігравати контекст та справжні емоції, які можна прописати сценарно. Проте покращення цієї технології залежить здебільшого від розвитку ШІ-інструментів.

Друга проблема — ніхто не грає в ігри, повністю дотримуючись сценарію. На відео NPC підтримує лише необхідну для сюжету бесіду, чого, ймовірно, не буде при реальному досвіді гравця. Як приклад, видання пропонує згадати текстові ігри початка 1980-х років. 

Раніше ми розповідали, що у світі створили MarioGPT, який може створювати рівні у грі Super Mario Bros на основі текстових запитів. Також штучний інтелект навчили писати сценарії для кіно та театру.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...