Реклама

🤯 Професор завалив студентів після того, як ChatGPT помилково звинуватив їх у шахрайстві

Čytaty latynkoju
🤯 Професор завалив студентів після того, як ChatGPT помилково звинуватив їх у шахрайстві
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤯 Професор завалив студентів після того, як ChatGPT помилково звинуватив їх у шахрайстві
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Нерідко студенти списують домашні завдання за допомогою платформ штучного інтелекту, таких як ChatGPT.

Однак такі сервіси, як ChatGPT, не дуже добре виявляють роботи, створені штучним інтелектом. Проте це не завадило одному університетському професору застосувати такий підхід, що призвело до катастрофічних результатів.

Професор Техаського університету A&M покарав 15 студентів за використання ChatGPT для створення своїх робіт, згідно з повідомленням на Reddit. Постраждалі студенти отримали неповну оцінку за свої роботи, а згодом їхні дипломи були тимчасово призупинені до завершення розслідування.

Однак виявилося, що професор просто завантажив роботи в сам ChatGPT, намагаючись визначити, чи були вони роботами, створеними штучним інтелектом. Після цього він розіслав повідомлення студентам у якому зазначив:

[blockquote_with_author content="Оцінюючи ваші останні три завдання, я відкрив власний акаунт у Chat GTP (sic). Я копіював і вставляв ваші відповіді в цей обліковий запис, і Chat GTP повідомляв мені, чи програма згенерувала контент… Я двічі перевірив останні три завдання кожного з вас, і якщо вони обидва були визнані Chat GTP, ви отримали 0."]

Уривком листа поділився користувач у Reddit, який є нареченим однієї з постраждалих студенток.

Окрім того, що професор не зміг правильно написати ChatGPT, платформа просто не здатна точно визначити, чи роботи згенеровані штучним інтелектом. Існують сервіси, які спеціалізуються на виявленні робіт зі штучним інтелектом з різним ступенем успіху (наприклад, Turn It In і GPTZero), але викладач, вочевидь, ними не користувався.

Сумнівну здатність ChatGPT до верифікації підтверджує той факт, що чат-бот стверджував, що наукова робота викладача за 2021 рік була написана штучним інтелектом. Зрозуміло, що такі платформи штучного інтелекту, як ChatGPT, Bing Chat і Google Bard, часом схильні до дезінформації.

Раніше повідомлялося, що Google позначатиме зображення, які створив штучний інтелект.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...