Реклама

🚀 Vast і SpaceX планують вивести на орбіту першу комерційну космічну станцію в 2025 році

Čytaty latynkoju
youtube.com
🚀 Vast і SpaceX планують вивести на орбіту першу комерційну космічну станцію в 2025 році
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚀 Vast і SpaceX планують вивести на орбіту першу комерційну космічну станцію в 2025 році
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Стартап Vast оголосив, що має намір вивести першу комерційну космічну станцію на орбіту в серпні 2025 року за допомогою партнера по запуску — компанії SpaceX. Остання також доставить перших людей на космічну станцію через деякий час, використовуючи капсулу екіпажу Dragon компанії SpaceX.

Компанія Vast, яка минулого року вперше заявила про свою амбітну мету побудувати 100-метрову модульну штучну космічну станцію зі штучною гравітацією, що живиться шляхом швидкості обертання, назвала свою першу станцію Haven-1. Спочатку станція працюватиме самостійно, але згодом стане одним з модулів більшої станції Vast, коли з’єднається з іншими, запущеними пізніше.

Haven-1 досить мала, щоб її можна було запустити на борту ракети SpaceX Falcon 9, і вона розрахована на одночасне перебування до чотирьох членів екіпажу. Вона має стикувальний люк, призначений для Crew Dragon, і виглядає трохи більше, ніж удвічі вищою за космічний корабель SpaceX.

У своїй початковій одномодульній формі станція Vast в основному призначена для тривалого перебування екіпажу Dragon. У ній пропонується трохи більше простору чотирьом людям для відпочинку, а також можливості для «науки, досліджень і космічного виробництва» для перебування на орбіті тривалістю до 30 днів.

Станція також забезпечує живлення, цілодобовий зв’язок через бортовий Wi-Fi і «витратні матеріали» протягом усього перебування.

Місія Vast-1, за словами компанії, забезпечить станцію першими чотирма людьми, насправді доступна для бронювання. Воно відкрите як для космічних агентств та їхніх професійних астронавтів, так і для приватних осіб, які мають на меті займатися науковою або благодійною діяльністю. Vast також має опціон зі SpaceX на другу місію — Vast-2, яка має відбутися у 2026 році.

Також напередодні Virgin Galactic анонсувала наступний політ з екіпажем,  який відбудеться в кінці травня.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...