Реклама

🎵 Spotify видалив десятки тисяч пісень, створені штучним інтелектом

Čytaty latynkoju
Unsplash
🎵 Spotify видалив десятки тисяч пісень, створені штучним інтелектом
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🎵 Spotify видалив десятки тисяч пісень, створені штучним інтелектом
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Spotify видалила десятки тисяч пісень від сервісу Boomy, який дозволяє завантажувати треки, згенеровані ШІ.

Spotify видалив близько 7% треків Boomy. Найбільший музичний стримінговий сервіс планети запідозрив, що ці пісні використовувалися для накрутки прослуховувань через онлайн-ботів, пише Financial Times.

«Штучний стримінг — це давня проблема всієї індустрії, яку Spotify намагається вирішити за допомогою нашого сервісу», — підтвердили в компанії. 

Випадок свідчить про зростаючу кількість пісень, створених штучним інтелектом, які щодня заполонюють стрімінгові платформи. Своєю чергою це призводить до зростання конкуренції в музичній індустрії та вимагає нових підходів до розв’язання проблеми штучного стрімінгу.

Запущений два роки тому Boomy дозволяє користувачам обирати різні стилі, щоб створити автоматично згенерований ШІ трек. Потім користувачі можуть викладати згенеровану музику на стрімінгові сервіси та отримувати з них роялті. Загалом через Boomy створили понад 14 мільйонів пісень. 

Раніше ми розповідали, що минулого року Spotify додав в аудиторії 22% і вперше перетнув показник у 500 мільйонів активних користувачів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...