Реклама

🚀 SpaceX знову намагається вперше запустити Starship на орбіту

Čytaty latynkoju
🚀 SpaceX знову намагається вперше запустити Starship на орбіту
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚀 SpaceX знову намагається вперше запустити Starship на орбіту
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

SpaceX знову намагається вперше запустити Starship на орбіту

Сьогодні SpaceX знову спробує запустити власну ракету Starship зі своєї бази Starbase на півдні Техасу. Це перша спроба запустити повністю укомплектовану версію ракети-носія, що означає, що сам Starship встановлений на надважкому прискорювачі, який необхідний для досягнення орбіти. Раніше ракету, висотою у 120 м, вищу за Статую Свободи, мали запустити, під час двогодинного стартового вікна, яке розпочалося о 16:00 17 квітня. Однак зворотний відлік до запуску ракети зупинився на позначці в 40 секунд. Як повідомили ведучі онлайн-трансляції, їм потрібно як мінімум 48 годин, щоб перезапустити усі процеси знову та порадили слідкувати за повідомленнями SpaceX у соцмережах.

SpaceX вже запускала прототип Starship раніше, але тільки розгінний блок і тільки на відносно короткі дистанції. Ймовірність того, що повністю зібраний Starship і ракета-носій дійсно досягнуть орбіти, не гарантована і насправді генеральний директор SpaceX Ілон Маск раніше припускав, що ймовірність аварії під час цієї спроби досить висока.

Незалежно від того, що станеться, це має бути видовищно (за умови, що погода сприятиме і не буде ніяких технічних перешкод). Сьогоднішнє вікно для запуску триває 62 хвилини та розпочинається о 16:28.

Слідкувати за запуском можете у трансляції нижче:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...