Реклама

👨🏻‍🚀 NASA презентувала скафандри для нової місії на Місяць

Čytaty latynkoju
nasa.gov
👨🏻‍🚀 NASA презентувала скафандри для нової місії на Місяць
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👨🏻‍🚀 NASA презентувала скафандри для нової місії на Місяць
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

NASA спільно з компанією Axiom Space представили скафандр, яким будуть оснащені астронавти програми Artemis III, у рамках якої планують знову запустити людей у космос на поверхню Місяця.

Це ще не фінальна версія, а лише прототип скафандра. Шолом має ліхтарі та HD-камеру для запису навколишнього середовища. Залізти у такий скафандр можна буде через спеціальний отвір, що нагадує люк — він знаходиться у рюкзаку із системою життєзабезпечення.

Спеціальний матеріал скафандра дозволяє астронавтам ефективніше рухатись в порівнянні з минулими версіями космічних костюмів. Також у комплекті будуть спеціальні рукавички розроблені для комфортного використання в мікрогравітації.

На фото костюм чорного кольору, але в астронавтів вони будуть білі, оскільки цей колір дає додатковий захист від екстремальних температур.

У планах дослідників запустити людей на Місяць о 2026 році у рамках програми Artemis. У довгостроковій перспективі мета цього проєкту полягає в постійній присутності людей на супутнику. Раніше ми вже писали, як за програмою Artemis на Місяць вперше полетить жінка — детальніше про це читайте тут.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...