Реклама

🖌 Митці подали судовий позов проти Stability AI та Midjourney 

Čytaty latynkoju
unsplash.com
🖌 Митці подали судовий позов проти Stability AI та Midjourney 
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🖌 Митці подали судовий позов проти Stability AI та Midjourney 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

З розвитком нейромереж почались проблеми з авторським правом у текстах, мистецтві та інших сферах, де вже є штучний інтелект.

Роботи згенеровані нейромережами подекуди досить важко відрізнити від картин авторства людини, хоча є й деякі моменти. Навіть була історія, як картина зроблена штучним інтелектом, перемогла на змаганні художників. Також був випадок, як художника забанили на Reddit через те, що його робота дуже схожа на згенеровану нейромережею.

Stability AI та Midjourney — дві найбільші компанії, що займаються розробкою інструментів, що вміють генерувати зображення за запитами завдяки штучному інтелекту.

Група художників подала судовий позов проти цих компаній та сайту DeviantArt, де митці публікують свої роботи. Передає Kotaku.

Художниці Сара Андерсен, Келлі МакКірнан та Карла Ортіз представляють усіх митців, які постраждали через роботи нейромереж. Вони вимагають компенсацію за шкоду, завдану Stability AI, DeviantArt і Midjourney, а також судову заборону на їхню роботу для запобігання майбутній шкоді.

У позові зазначається, що компанії порушили низку законів й правила несправедливої конкуренції у Каліфорнії.

Річ в тім, що самі синтезовані зображення в рамках закону не порушують авторських прав, проте процес навчання нейромереж базується на основі реальних робіт від людей, автори яких не давали на те прямої угоди.

Наразі позов знаходиться на розгляді, тож подальший розвиток справи поки невідомий.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...