Реклама

🥴 Художника забанили на Reddit через те, що його робота дуже схожа на згенеровану нейромережею 

Čytaty latynkoju
🥴 Художника забанили на Reddit через те, що його робота дуже схожа на згенеровану нейромережею 
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🥴 Художника забанили на Reddit через те, що його робота дуже схожа на згенеровану нейромережею 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

З розвитком нейромереж почались проблеми з авторським правом у текстах, мистецтві та інших сферах, де вже є штучний інтелект.

Роботи згенеровані нейромережами подекуди досить важко відрізнити від картин авторства людини, хоча є й деякі моменти. Навіть була історія, як картина зроблена штучним інтелектом, перемогла на змаганні художників.

Однак в іншій нещодавній історії з Reddit було все навпаки — художника-людину забанили у сабреддіті за те, що його робота дуже схожа на картину нейромережі.

Влітку у в’єтнамської студії Kart Studio замовили зробити обкладинку для фентезійної книжки. Голова студії під псевдонімом Бен Моран опублікував у сабреддіті r/Art присвяченому мистецтву свої улюблені варіанти обкладинок.

Через невеликий проміжок часу його тред заблокували модератори, а обліковий запис самого Морана забанили на сабіреддіті, бо його роботи дуже схожі на згенеровані нейромережею.

Моран звернувся до модераторів, однак вони не повірили, що він сам намалював цю картину. Він пообіцяв навіть надати свої напрацювання, аби довести що він дійсно автор й зробив усе самостійно. Однак модератори просто порадили йому «змінити стиль робіт».

Після розголосу цієї ситуації модератори так і не розблокували акаунт митця й зазначили, що це буде перманентний бан.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...