Реклама

🔋 У ЄС пропонують зобов'язати випускати ґаджети тільки зі змінними батареями 

Čytaty latynkoju
unsplash.com
🔋 У ЄС пропонують зобов'язати випускати ґаджети тільки зі змінними батареями 
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🔋 У ЄС пропонують зобов'язати випускати ґаджети тільки зі змінними батареями 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Нещодавно у Європі ухвалили два законопроєкти, які є доволі неприємними для великих виробників ґаджетів, як от Apple та Google — ЄС проголосували за стандартизацію USB-C у пристроях та зобов’язують зробити можливим встановлення програм зі сторонніх магазинів.

І ось на додачу до цього представники Європейського союзу почали розробляти законопроєкт, який зобов’яже виробників використовувати у ґаджетах змінні акумулятори.

Документ передбачає змінні батареї не тільки у невеличких пристроях як от смартфони, а й у електрокарах, електричних скутерах та інших схожих засобах пересування.

Законопроєкт має на меті спростити заміну та обслуговування акумуляторів користувачами. Крім того, за задумом, користувачі більше знатимуть про батареї у їхніх ґаджетах. Для цього на акумуляторах пропонують додавати спеціальну наліпку з QR-кодом, за яким можна дізнатись більше про батарею, її ємність та хімічний склад.

Однак варто зазначити, що це лише законопроєкт — його ще мають ухвалити, після чого через три з половиною роки він стане чинним.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...