Реклама

📱 Apple дозволить завантажувати програми зі сторонніх магазинів у країнах ЄС

Čytaty latynkoju
unsplash.com
📱 Apple дозволить завантажувати програми зі сторонніх магазинів у країнах ЄС
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 Apple дозволить завантажувати програми зі сторонніх магазинів у країнах ЄС
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Apple планує дозволити користувачам із країн Євросоюзу завантажувати застосунки на пристрої iPhone та iPad не лише з App Store, а й зі сторонніх онлайн-магазинів. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі із планами компанії.

Компанія зобов’язана піти на таке рішення через новий закон у ЄС, що передбачає боротьбу з монополізацією тех-гігантів. Документ підписали у вересні й він набирає силу з 2024 року.

У компанії не виключають, що Apple висуне низку вимог стороннім онлайн-магазинам застосунків.

Серед іншого закон також має дозволити користувачам видаляти попередньо встановлені програми, а також змінювати системні налаштування за замовчуванням. А ще компанії зобов’язуються не використовувати дані користувачів, отримані від розробників, для боротьби з конкуренцією.

Крім того, у рамках закону компаніям доведеться відмовитися від примусу розробників до використання лише власних платіжних систем корпорації й користувачі зможуть видаляти попередньо встановлені програми, а також змінювати системні налаштування за замовчуванням.

Оновлення може з’явитися вже на iOS 17 у 2023 році.

Наразі такі зміни будуть лише в країнах Євросоюзу, однак якщо інші країни також приймуть відповідні закони, то компанія може розширити зону дії нововведень.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...