Реклама

☄️ Відповідь: що було б із Землею, якби NASA нещодавно не збила астероїд?

Čytaty latynkoju
☄️ Відповідь: що було б із Землею, якби NASA нещодавно не збила астероїд?
  1. Головна
  2. Техно
  3. ☄️ Відповідь: що було б із Землею, якби NASA нещодавно не збила астероїд?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

В ніч з 26 на 27 вересня відбулась місія NASA під назвою DART. У її рамках запустили однойменний зонд для зіткнення з астероїдом, аби перенаправити його.

Апарат успішно врізався в астероїд Діморф, розміри якого сягають 150 метрів у діаметрі, і змінив його траєкторію. 550-кілограмовий зонд DART врізався в космічний об’єкт на швидкості 21 160 км/год. Це була суто перевірка того, чи зможе людство захистити планету від потенційної небезпеки з космосу, сам астероїд не загрожував Землі.

Наразі важко оцінити результати місії, проте вже з’явились теорії, що було б, якби такий астероїд як Діморф влучив у Землю.

Фото зроблене після зіткнення астероїда та зонда DART

За словами професора планетарних наук королівського коледжу Лондона Гарета Коллінза, наслідки могли б бути жахливими:

Якби астероїд розміром з Діморф впав на велике місто, наприклад, Лондон, то на всьому південному сході Англії в будинках вибило б вікна. Втрата в області Лондона і передмість була б катастрофічною — у центральній частині міста ніхто не вижив би через повітряний удар

Також він зазначив, що падіння такого об’єкта може залишити кратер шириною 1.6 кілометра і глибиною 370 метрів. І це ще не все — скоріш за все астроїд вибухнув би у повітрі і його уламки утворили б велику площину пожеж, навіть за десятки кілометрів від епіцентру будівлі можуть бути зруйновані.

Якби об’єкт впав в океан, то це могло б спричинити цунамі, але це у разі, якщо падіння було б близько до одного з континентів. Якби астероїд влучив у центр океану, то хвилі б не досягли великих міст.

За словами науковця, скоріш за все астероїд не впав би на велике місто як от Лондон, проте така імовірність все ж є.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...