Реклама

🚀 Відео: NASA запустила зонд у 160-метровий астероїд для захисту Землі 

Čytaty latynkoju
🚀 Відео: NASA запустила зонд у 160-метровий астероїд для захисту Землі 
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚀 Відео: NASA запустила зонд у 160-метровий астероїд для захисту Землі 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ще у вересні 2020 року Європейське космічне агентство та NASA оголосили про співпрацю у захисті Землі від астероїдів, які можуть загрожувати планеті та людству, й ось це дало перші результати.

Із Землі запустили зонд DART для зіткнення з астероїдом, аби перенаправити його. Сьогодні вночі апарат успішно врізався в астероїд Діморф, розміри якого сягають 150 метрів у діаметрі.

550-кілограмовий зонд DART врізався в космічний об’єкт на швидкості 21 160 км/год. Щоправда, наскільки це змінило його орбіту, науковці поки не повідомили, оскільки для точних висновків необхідні додаткові дані.

За початковими розрахунками, зіткнення мало змінити швидкість на 1%, однак ефект може накопичуватись.

У NASA зазначають, що наразі не варто перейматись щодо можливих небезпечних астероїдів. Дослідження Сонячної системи не виявило загрозливих для Землі космічних об’єктів у найближчі роки чи десятиліття, однак, це не означає, що вони не з’являться з часом.

Надалі науковці планують направити до астероїда Діморф спеціальний зонд, який дослідить, як NASA вплинула на його політ та загалом ефективність кінетичного впливу на космічне тіло, тож наразі чекаємо результатів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...