Реклама

🚀 Небажання мати дітей може бути генетичним — дослідження

Čytaty latynkoju
🚀 Небажання мати дітей може бути генетичним — дослідження
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚀 Небажання мати дітей може бути генетичним — дослідження
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Невелика кількість бездітних людей мають генетичні варіації, які можуть зменшити бажання створити сім’ю. Дослідники кажуть, що ці шкідливі мутації не роблять людей безплідними, але вони можуть збільшити їхнє бажання залишитися самотніми і ніколи не мати дітей.

Згідно з дослідженнями Wellcome Sanger Institute поблизу Кембриджа, люди з таким генетичним профілем також, як правило, заробляють менше і рідше мають університетську освіту.

Щоб дійти таких висновків, науковці проаналізували дані 340 925 осіб віком від 39 до 73 років. Вони виявили, що певні генетичні варіації пов’язані з бездітністю, причому переважно у чоловіків.

Що каже дослідження?

Експерти кажуть, що це може допомогти пояснити, що відбувається, але потрібно набагато більше досліджень, чому деякі бездітні люди рідше хочуть створити сім’ю, наприклад, розглядаючи риси особистості.

Вони також підкреслили, що їхні висновки пояснюють лише невелику частку бездітних людей, а усвідомлений вибір відіграє важливішу роль.

Автори також визнають, що поточні висновки засновані на індивідах — європейських предків, і що необхідні подібні дослідження в різних популяціях і культурах.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...