Реклама

🧪 Науковці створили експрес-тест, що виявляє понад 50 різних генетичних хвороб

Čytaty latynkoju
🧪 Науковці створили експрес-тест, що виявляє понад 50 різних генетичних хвороб
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🧪 Науковці створили експрес-тест, що виявляє понад 50 різних генетичних хвороб
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Розроблений дослідниками з Інституту медичних досліджень Гарвана і науковцями з Великої Британії та Ізраїлю, новий тест здатен виявити ряд важко діагностованих неврологічних і нервово-м’язових генетичних захворювань, повідомляє Science Daily.

Більше новин про технології шукайте у нашому телеграм-каналі Na chasi / Tech

Один аналіз ДНК відтепер зможе виявляти понад 50 генетичних захворювань, що варіюються від епілепсії до хвороби рухових нейронів. Серед патологій, що належать до групи захворювань рухових нейронів, відносяться первинний та аміотрофічний бічний склероз, а також м’язова та спинномозкова атрофія.

До створення універсального ДНК-тесту кожне захворювання, що з’являється через зміну послідовності генів або структури хромосом, діагностувалося окремо. Нове рішення спрощує процедуру, скорочуючи терміни діагностики неврологічних та м’язових захворювань з кількох років до кількох днів.

Новий метод аналізу допоможе пацієнтам уникнути довготривалих процедур, направлених на захворювання, яких насправді може не бути, а також обійтися без ризикованих методів лікування, що пригнічують імунну систему.

Завдяки новій розробці, пацієнти отримають більш ранню терапію, пройдуть менше хірургічних процедур і будуть захищені від зайвих побічних ефектів від ліків, стверджують дослідники. Вони також висловили впевненість у тому, що новий універсальний тест не лише спростить діагностику, але й дозволить збирати дані для розробки терапії та медикаментів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...