Реклама

🏅 Штучний інтелект Sophy навчився перемагати професійних гонщиків Gran Turismo

Čytaty latynkoju
🏅 Штучний інтелект Sophy навчився перемагати професійних гонщиків Gran Turismo
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🏅 Штучний інтелект Sophy навчився перемагати професійних гонщиків Gran Turismo
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Підрозділ Sony AI та розробник Gran Turismo 7, студія Polyphony Digital представили спільний проєкт штучного інтелекту під назвою Gran Turismo Sophy, який навчився грати у симулятор перегонів краще за людей. Розробники сподіваються, що дослідження допоможе розвитку безпілотних автомобілів, а також розвине самонавчання ШІ в іграх.

Читайте також: 👾 Тематичні місяці в Na chasi. Тема лютого — Японія

Дослідники навчили штучний інтелект керувати цифровим гоночним автомобілем в межах гри Gran Turismo. Sophy вивчала можливості транспортних засобів, а також базовий етикет разом з тактикою перегонів. Sophy також навчилася враховувати реакцію суперників та використовувати принципи аеродинамічної взаємодії між автомобілями.

Gran Turismo Sophy — це значний крок у розвитку ШІ, метою якого є не просто бути кращим за людей, але запропонувати гравцям супротивника, який може підняти техніку гравців на новий рівень

Хіроакі Кітано, генеральний директор Sony AI

За 45 тисяч годин їзди, GT Sophy навчилася їздити краще 95% гравців, стверджують розробники. Згодом чотири боти GT Sophy змагалися проти чотирьох кіберспортивних чемпіонів: автомобілі штучного інтелекту зайняли першу, третю, п’яту та сьому позиції в сітці. Кіберспортсмени виразили впевненість, що перегони проти Sophy вдасться зберегти такими ж веселими та цікавими, як і перегони між людьми.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...