Реклама

⛔ NVIDIA відмовилась від покупки виробника процесорних технологій Arm через тиск регуляторів

Čytaty latynkoju
⛔ NVIDIA відмовилась від покупки виробника процесорних технологій Arm через тиск регуляторів
  1. Головна
  2. Техно
  3. ⛔ NVIDIA відмовилась від покупки виробника процесорних технологій Arm через тиск регуляторів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Заплановане придбання Arm компанією NVIDIA зазнало краху через проблеми з регуляторами, йдеться у  спільному пресрелізі NVIDIA та компанії-власниці британської Arm, японської SoftBank. Угода, яку спочатку оцінювали в $40 млрд, викликала «серйозне занепокоєння регуляторів США, Великої Британії та ЄС щодо впливу покупки на конкуренцію серед виробників чіпів», зазначили сторони.

Читайте також: 👾 Тематичні місяці в Na chasi. Тема лютого — Японія

Антимонопольні побоювання щодо угоди заблокували можливість придбання, про яку оголосили у 2020 році. Тоді NVIDIA запропонувала японському конгломерату SoftBank $40 млрд у готівці та акціях за компанію Arm, що стало б найдорожчою угодою серед компаній-виробників чипів.
Сторони сподівалися, що угода буде закрита до березня 2022 року.

Проти угоди виступили технологічні компанії, зокрема Qualcomm і Microsoft, для яких Arm виступає нейтральним постачальником технологій для їхньої продукції. В компаніях побоювалися, що можливий перехід британського виробника у власність NVIDIA негативно позначиться на конкуренції, або ж і зовсім призведе до відсутності альтернатив на ринку.

Arm ліцензує власну технологію розробки архітектури процесорів іншим компаніям-виробникам, серед яких AMD, Intel, Samsung, Qualcomm, MediaTek та Texas Instruments. Майже кожна велика компанія, що займається розробкою процесорів є клієнтом Arm. Технологія стала найпоширенішою мікропроцесорною архітектурою для портативних цифрових пристроїв, включаючи більшість популярних смартфонів.

У грудні Федеральна торгова комісія США подала до суду, щоб заблокувати угоду на антимонопольних підставах. Минулого року британські органи з питань конкуренції також оголосили про розслідування угоди. Регулятори вважають, що NVIDIA, яка ліцензує технологію Arm, зможе обмежити доступ до цієї технології або стане маніпулювати ціною на неї. NVIDIA також може зловживати конфіденційною інформацією, якою з нею поділиться Arm, вважають в агентствах. NVIDIA заперечувала звинувачення, стверджуючи, що зробить все можливе, щоб зберегти теперішню бізнес-модель Arm.

Проте тиск компаній та судові позови регуляторів змусили сторони відмовитися від угоди, яка через ріст акцій NVIDIA сягнула б $87 млрд. SoftBank збереже платіж у розмірі $1,25 млрд від NVIDIA як плату за розрив угоди. Після зриву переговорів виконавчий директор Arm піде з посади, його замінить голова підрозділу інтелектуальної власності компанії Рене Хаас, йдеться у зверненні SoftBank. У планах Arm — підготовка до публічної пропозиції, заявили у SoftBank.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...