Реклама

📱 Що анонсували на Diia Summit: опитування, довідка про несудимість та безкоштовні смартфони для літніх людей 

Čytaty latynkoju
unsplash.com
📱 Що анонсували на Diia Summit: опитування, довідка про несудимість та безкоштовні смартфони для літніх людей 
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 Що анонсували на Diia Summit: опитування, довідка про несудимість та безкоштовні смартфони для літніх людей 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Сьогодні відбулась презентація нових державних електронних послуг Diia Summit 2022. Розповідаємо, які новинки вже з’являться найближчим часом і які послуги стануть доступними для українців онлайн.

Читайте також: 👾 Тематичні місяці в Na chasi. Тема лютого — Японія

Опитування 

Відкрив захід президент України Володимир Зеленський, він же й анонсував першу нову функцію «Дії» — опитування. За його словами у застосунку можна буде оцінювати роботу самої програми та якість отриманих послуг. Це дозволить покращити сервіс та розробляти нові функції.

Смартфони для літніх людей

Також президент розповів про те, що незабаром усі громадяни України, старші 60 років, отримають від держави безкоштовний сучасний смартфон і пільговий тариф. Яку саме модель смартфону та як його можна буде отримати — наразі точно невідомо.

Дія.Безбар’єрність

Перша леді України Олена Зеленська анонсувала новий розділ у «Дії» під назвою «Дія.Безбар’єрність» — тут можна буде знайти усі доступні держпослуги онлайн. Очікується, що запуск розділу відбудеться вже цього березня.

Оновлення законодавства та боротьба з корупцією

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зазначив, що з розвитком електронних державних послуг настала потреба в оновленні законодавства, особливо у захисті персональних даних:

Останній раз таку трансформацію ми, мабуть, відчували тисячі років тому, коли була винайдена писемність. Сьогодні ми маємо абсолютно інший рівень способу передачі думки одне одному. Держава зробила значний внесок у це. За останній рік ми прийняли більше законів про цифровізацію, ніж за всю історію

Руслан Стефанчук, Голова Верховної Ради України
Читайте також: 😍 Як створюють аніме: деталі та цікаві факти

Також прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що завдяки цифровізації суттєво зменшились показники корупції в країні. За його словами електронні послуги заощадили українцям 14,7 млрд гривень за 2020-2021 роки.

«Життєвий цикл через державні послуги»

Команда «Дії» презентувала інфографіку із зображенням життєвого циклу людини через призму державних послуг:

Належний користувач

Вже скоро можна буде легко поділитись техпаспортом на машину з іншою людиною. Це можна буде зробити через застосунок й займе до 10 хвилин.

Зміна місця реєстрації

З новою функцією через портал чи застосунок «Дія» можна буде змінити адресу, за якою ви проживаєте та отримати підтвердження від власника житла.

Легалізація «білих хакерів»

Для покращення кібербезпеки обіцяють реалізувати низку ініціатив — легалізація багбаунті та pen-тестів.

Ми займаємося захистом продуктів, які запускаємо. Законопроєкти, які ми приймаємо, допоможуть побудувати не лише зручну, а й захищену державу. Це наш пріоритет із дня заснування Міністерства

Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації

Довідка про несудимість

Вже скоро можна буде отримати документ онлайн. Зазначається, що це одна з найпопулярніших довідок — їх отримують близько 1 млн щороку.

Електронний перепис населення

За підтримки компанії Apple в Україні проведуть Всеукраїнський перепис населення, який відбудеться вже наступного року.

Ми плануємо у 2023 році провести перепис населення спільно з компанією Apple. Ми розробляємо модель електронної митниці. Ми прагнемо зробити Україну світовим ІТ-хабом, лідером з інновацій, лідером з технологій

Володимир Зеленський, президент України

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...