Реклама

😱 Загадкова хвороба викликає у собак у Великій Британії проблеми зі шлунком

Čytaty latynkoju
😱 Загадкова хвороба викликає у собак у Великій Британії проблеми зі шлунком
  1. Головна
  2. Техно
  3. 😱 Загадкова хвороба викликає у собак у Великій Британії проблеми зі шлунком
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У Сполученому Королівстві щось спричинило спалах шлунково-кишкового захворювання серед домашніх собак. Про це кажуть ветеринарні експерти з Ліверпульського університету, як передає портал Gizmodo. Загадкова хвороба все ще досліджується, однак уже є підозра, що виною може бути коронавірус, проте не той, який наразі тримає в полоні все людство.

Читайте також: 👾 Тематичні місяці в Na chasi. Тема лютого — Японія

Перші чутки про спалах почали з’являтися в січні цього року. У соціальних мережах власники собак по всій країні все частіше повідомляли, що їхні улюбленці страждають від таких симптомів, як блювота та діарея. Такі повідомлення згодом привернули увагу дослідників з Мережі ветеринарного нагляду за дрібними тваринами (SAVSNET), що базується в Університеті Ліверпуля. Вони виявили, що у ветеринарних кабінетах також спостерігається збільшення подібних випадків.

На початку припускалося, що хвороба могла бути тісно пов’язана з пляжами. Але дослідники з SAVSNET кажуть, що більшість хворих собак, не господарі не виводили на прогулянку на пляж, що виключає цей зв’язок.

Можна спокійно відпочивати на пляжі

На перший погляд, як зазначається, ця хвороба нагадує спалах сильної блювоти, пов’язаної з собачим коронавірусом (CECoV), який вразив тварин по всій Великобританії з 2019 по 2020 рік.

Цей собачий коронавірус, хоча й  дуже заразний, однак вразливий до звичайних дезінфікуючих засобів. Вважається, що CECoV взагалі не впливає на людей, і він не відноситься до тієї ж широкої групи коронавірусів, як ті, що відповідають за SARS і covid-19. При цьому вважається, що спалах 2020 року був викликаний новим варіантом CECoV, і тоді ветеринарні експерти висловили стурбованість тим, що він може повернутися, щоб викликати нові сезонні спалахи.

Вчені також рекомендують власникам собак ретельно прибирати блювоту та фекалії своїх улюбленців, особливо в громадських місцях, а потім мити руки.

В Україні власникам не завадило б просто прибирати за своїми улюбленцями

Однак, як відзначають вчені, уражені собаки зазвичай видужували протягом двох тижнів без серйозних ускладнень, хоча багато з них потребували додаткового догляду.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...