Реклама

🖥️ Робочий прототип дискретної відеокарти від Intel знайшли на Ebay — лот продали за 4 тисячі євро

Čytaty latynkoju
Unsplash
🖥️ Робочий прототип дискретної відеокарти від Intel знайшли на Ebay — лот продали за 4 тисячі євро
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🖥️ Робочий прототип дискретної відеокарти від Intel знайшли на Ebay — лот продали за 4 тисячі євро
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

З молотка пішов один з небагатьох прототипів дискретного графічного прискорювача Intel Larrabee. Як запевняє продавець на Ebay, це «єдиний у світі робочий прототип Larrabee». Інженерний прототип продали невідомому покупцю за €4,650 (~₴149 тис.).

Прототип Intel Larrabee

Як вказано на самій відеокарті, це інженерний зразок, призначений виключно для внутрішнього використання. Продавець також показав екран завантаження з назвою моделі невипущеної відеокарти та розповів, що драйверів для неї нема. Звідки у нього з’явився невипущений прототип, продавець не розповів.

Що за Larrabee?

У 2008 році в Intel планували створити GPGPU — гібридний графічний прискорювач для обчислень. Тестування нового рішення проводилося окремо від іншого проєкту, розробка якого лягла в основу інтегрованої графіки Intel HD Graphics.

Читайте також: 🥰 Як ми плануємо заохочувати авторів

В компанії не хотіли шляхом конкурентів і створювати одне, спеціалізоване рішення для певних задач. Ідея Intel полягала в тому, щоб створити не просто ігрову чи робочу карту, а рішення, що здатне справлятися з різноманітним навантаженнями, при цьому досягаючи недоступних для карт тих років технологій, на кшталт трасування променів у реальному часі.

Підхід не виправдав себе, і у 2009 році проєкт заморозили. Через два роки стало відомо, що напрацювання Larrabee перекочували в підрозділ суперкомп’ютерних обчислень Intel — їх втілили у прискорювачі Knights Corner, згодом перейменований в Xeon Phi.

Ці чіпи використовувалися до 2019 року і застосовувалися в таких суперкомп’ютерах, як Cori в Національному обчислювальному центрі енергетичних досліджень та китайському Tianhe-2, який очолював список найшвидших суперкомп’ютерів у світі з червня 2013 по листопад 2015 року.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...