Реклама

🌐 Meta згорнула проєкт доступного інтернету для країн, що розвиваються

Програму Express Wi-Fi запустили у 30 країнах п'ять років тому.
Čytaty latynkoju
Meta Connectivity
🌐 Meta згорнула проєкт доступного інтернету для країн, що розвиваються
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🌐 Meta згорнула проєкт доступного інтернету для країн, що розвиваються
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Програму Express Wi-Fi запустили у 30 країнах п'ять років тому.

Разом з операторами мобільних мереж, місцевими спільнотами та підприємцями Meta планувала зробити свої сервіси доступнішими, розширивши громадський доступ до інтернету. Проєкт компанії отримав назву Express Wi-Fi, та запустився у країнах, що розвиваються. Meta також дозволила кільком країнам з низьким рівнем доходу громадян користуватися спрощеною версією Facebook та деякими сайтами без плати за трафік. Проєкт вирішили згорнути до кінця року, пише Engadget.

Програму Express Wi-Fi запустили у 2016 році. В Meta не хотіли повторювати досвід невдалої Free Basics, яку того ж року закрили в Індії за порушення мережевого нейтралітету. Тому нова програма пропонувала не повністю безплатні, а доступні та недорогі послуги, включаючи нульову тарифікацію трафіку спрощених сервісів Meta.

Читайте також: 🥰 Як ми плануємо заохочувати авторів

Програма співпрацювала з операторами мобільних мереж, супутниковими компаніями та інтернет-провайдерами 30 країн, серед яких країни Африки, а також Пакистан, Індія та Філіппіни. В Meta планували отримати нових клієнтів, що створюватимуть акаунти у безплатній спрощеній версії Facebook. В компанії розраховували, що ріст числа нових користувачів можна отримати саме з країн, що розвиваються, і де люди вперше виходять в інтернет.

Як повідомляє The Wall Street Journal, у січні цього року у Meta виникли проблеми з програмним забезпеченням, котрі не усувалися протягом кількох місяців. Це призвело до того, що місцеві компанії стали стягувати плату за використання даних, що порушило основну ідею Meta про вільний доступ до продуктів компанії.

Представники компанії стверджують, що Meta завершує роботу над послугою Express Wi-Fi, та зосереджується на інших проєктах, пов’язаних із доступом до Інтернету. Компанія заявила, що після завершення роботи над програмою наприкінці цього року, вона співпрацюватиме з партнерами Express Wi-Fi, щоб мінімізувати вплив на їхній бізнес, зберігаючи при цьому працездатність мереж.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...