Реклама

🚀 Дослідження: ракета SpaceX навесні зіткнеться з Місяцем

Чотиритонна конструкція другого ступеню Falcon 9 залишить на супутнику Землі новий кратер.
Čytaty latynkoju
Official SpaceX Photos, Flickr
🚀 Дослідження: ракета SpaceX навесні зіткнеться з Місяцем
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚀 Дослідження: ракета SpaceX навесні зіткнеться з Місяцем
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Чотиритонна конструкція другого ступеню Falcon 9 залишить на супутнику Землі новий кратер.

Очікується, що ракета-носій вріжеться у зворотний бік Місяця у березні цього року. Про це повідомили дослідники Project Pluto, що займаються відстежуванням космічних об’єктів навколо Землі.

Читайте також: 🥰 Як ми плануємо заохочувати авторів

Згідно з розрахунками астрономів-дослідників, 4 березня в Місяць вріжеться чотиритонна конструкція другого ступеню ракети Falcon 9, запущеної сім років тому. Хоча точний час і місце ще не визначено, дослідники стверджують, що ця частина ракети точно не пролетить повз супутник Землі.

Запуск ракети SpaceX Falcon 9 з мису Канаверал у Флориді, 2015 рік. Очікується, що частина цієї ракети у березні вріжеться у Місяць. Фото SpaceX

Ракету запустили у 2015 році для виведення на орбіту супутника NASA під назвою Deep Space Climate Observatory (DSCOVR). Відтоді другий ступінь ракети-носія перебуває у стані неконтрольованого руху, що визначається переважно гравітаційним тяжінням Землі, Місяця та Сонця, а також тиском сонячного світла.

Організатори запуску планували повернути другий ступінь ракети Falcon 9 назад в атмосферу Землі після доставлення корисного навантаження на орбіту. Проте ступеню знадобилося все паливо, щоб відправити DSCOVR до місця призначення, тому повернутися на Землю не вдалось. Після цього ракета почала «хаотично» рухатися навколо системи Земля-Місяць, що й спричинило можливість зіткнення.

Зіткнення ступеню ракети не загрожує людям чи науковому устаткуванню, проте на Місяці з’явиться новий кратер. Астрономи переконують, що утворений кратер дасть уявлення про геологію цієї частини Місяця, а саме зіткнення, ймовірно, залишиться непоміченим із Землі. Дослідники стверджують, що це перший випадок ненавмисного зіткнення космічного сміття з Місяцем.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...